16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Η τραγωδία στο Μάτι που συντάραξε την Ελλάδα

Ημερομηνία:

Μια ανείπωτη τραγωδία έγινε στο Μάτι στις 23/08/2018 όλοι θα θυμούνται εκείνη την ημερομηνία είναι λυπηρό να χάνονται άδικα τόσες τόσες αθώες ζωές ανθρώπων. Μητέρες και παππούδες κρατούσαν αγκαλιά τα παιδιά και τα εγγόνια τους 26 άνθρωποι σφιχταγκαλισμένοι βρήκαν καταφύγιο σ’ ένα οικόπεδο χάθηκαν όλοι μαζί, είναι λίγες από τις εικόνες που συνέβησαν εκείνη την μέρα θλίψης δεν το χωράει ανθρώπινος νους πως η φωτιά που ξέσπασε κατάστρεψε όλα όσα είχαν δημιουργήσει οι κάτοικοι στο Μάτι με μεγάλο κόπο

Πύρινος εφιάλτης, ο παράδεισος που έγινε κόλαση, τίποτα δεν θυμίζει σήμερα στην άλλοτε ζωντανή πόλη ένα καταπράσινο μέρος απαράμιλλης ομορφιάς που έσφυζε από ζωή, έχει μετατραπεί σ’ ένα τοπίο θλιβερό, σήμερα όλοι προσπαθούν ν’ αναγεννηθεί από τις στάχτες του, τ’ όμορφο εκείνο παραθαλάσσιο μέρος να γίνει η πόλη που ήταν γεμάτο ζωή με χαρούμενες παιδικές φωνές να παίζουν ανέμελα στις πλατείες και τις παιδικές χαρές.

Περιουσίες που χάθηκα με κόπους μιας ζωής μα κάποια στιγμή θα τις ξαναφτιάξουμε, όμως οι ανθρώπινες ψυχές τόσων ανθρώπων δεν ξαναγυρνάνε πίσω, η εθνική τραγωδία που συντάραξε το έθνος μας και προκάλεσε κραδασμούς σε μεγάλες χώρες του εξωτερικού θα είναι ανεξίτηλα χαραγμένη στις μνήμες μας.

Με το έργο μου αυτό αποσκοπώ στο να καταθέσω ένα εικαστικό στεφάνι άσβηστης μνήμης στους αδικοχαμένους συνανθρώπους μας στο Μάτι

Σπηλιανός Στέλιος Βρυλλάκης

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ