19.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

“Η υπομονή μας εξαντλήθηκε” Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι των Χανίων ετοιμάζουν “υποδοχή” στον Υπουργό Τουρισμό

Ημερομηνία:

Εξαντλήθηκε η υπομονή των ξενοδοχοϋπάλληλων και στα Χανιά οι οποίοι ετοιμάζουν “υποδοχή” στον Υπουργό Τουρισμού την Παρασκευή στις 10 το πρωί έξω από το Επιμελητήριο Χανίων.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Μετά από επικοινωνία της Διοίκησης της Ομοσπονδίας με υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Εργασίας το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Χανίων ενημερώθηκε πως τελικά η πλατφόρμα για την αίτηση αποζημίωσης ειδικού σκοπού μέσω αναστολής της σύμβασης, η οποία αφορά τους χιλιάδες εποχικά εργαζόμενους σε εποχικά ξενοδοχεία που θα πάρουν τα 534€ του Ιουνίου τέλος Ιουλίου μετατίθεται για 07/07/2020..

Αναλυτικά η ανακοίνωση του σωματείου:

«Για τους εποχικά εργαζόμενους στον επισιτισμό και στην εστίαση που δικαιούνται το έκτακτο επίδομα ανεργίας Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο θα έπρεπε να έχει ανοίξει η πλατφόρμα του ΟΑΕΔ από τις 15/06 και ακόμα τίποτα!!!

Για τους εποχικά εργαζόμενους σε 12 μήνες λειτουργίας ξενοδοχεία υπάρχει ο Ν.1545/85 που υποχρεώνει την επαναπρόσληψη τους και δυστυχώς δεν αναφέρεται στις ρυθμίσεις.

ΕΛΕΟΣ! ΕΛΕΟΣ! ΕΛΕΟΣ!

Πότε θα πληρωθούν οι δικαιούχοι επιτέλους αυτά τα 534€ του Ιουνίου;

Τηρήστε τον Νόμο 1545/85 άρθρο 18 παρ.6 που λέει πως είναι υποχρεωτική η επαναπρόσληψη και στους εποχικά εργαζόμενους στα 12μηνης λειτουργίας ξενοδοχεία αλλά και στον Επισιτισμό!

Σήμερα που υποτίθεται πως ξεκίνησε η Τουριστική σαιζόν οι εργαζόμενοι δέχονται ακόμα ένα πλήγμα.

Συνάδελφοι, φτάνει πιά… Χορτάσαμε στις υποσχέσεις!!!

Η υπομονή μας εξαντλήθηκε.

Αυτή την Παρασκευή όλοι μαζί, στις 10 το πρωί έξω από το Επιμελητήριο Χανίων (απέναντι από την αγορά) να υποδεχτούμε τον Υπουργό τουρισμού!!!!!»

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Iσραήλ-Ιράν: Πώς το Πεντάγωνο κατασκεύασε έναν ψευτοπόλεμο

Φανταστείτε δύο από τους πιο ορκισμένους εχθρούς της κυβέρνησης...

«Η Εποχή των Εικόνων» – Αφιέρωμα στον Κρητικό καλλιτέχνη Στέλιο Φαϊτάκη

Η Εποχή των Εικόνων / Στέλιος Φαϊτάκης- Ένα Αφιέρωμα Κυριακή,...