23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Η υπόθεση του Ρεθυμνιώτη παιδεραστή Σειραγάκη που ασέλγησε σε 53 ανήλικα παιδιά ξανά στη Δικαιοσύνη

Ημερομηνία:

Eικόνες που συγκλόνισαν την πόλη του Ρεθύμνου την Κρήτη αλλά και ολόκληρη τη πρόκειται να αναβιώσουν ξανά την Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου.

Σε δεύτερο βαθμό στο Εφετείο Πειραιά, έχει προσδιοριστεί για να εκδικαστεί η υπόθεση του καταδικασμένου ήδη σε πρώτο βαθμό για το κακούργημα της παιδεραστίας καθηγητή της φυσικής αγωγής Νίκου Σειραγάκη

Το Μάιο του 2013 μετά από μία μαραθώνια διαδικασία κεκλεισμένων των θυρών και σε βαρύ κλίμα το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πειραιά, επέβαλε στον Σειραγάκη ποινή κάθειρξης 401 ετών, που κατά συγχώνευση έγιναν 220 από τα οποία αναμένεται ότι θα εκτίσει τα 25.

Το Δικαστήριο δεν δέχτηκε τότε να χορηγήσει υπό το βάρος και των πράξεων κανένα ελαφρυντικό στον Σειραγάκη που τελικά κρίθηκε ένοχος για 36 από τα κακουργηματικά αδικήματα που αντιμετώπιζε.

Σε 15 έτη για κάθε ένα από τα 15 παιδιά κάτω των 14 ετών για κατάχρηση σε ασέλγεια.
Σε 12 χρόνια για κάθε ένα από τα 5 παιδιά άνω των 14 χρόνων για κατάχρηση σε ασέλγεια.
Σε 15 έτη για κάθε ένα από τα 2 παιδιά κάτω των 14 ετών για αποπλάνηση.
Σε 7 έτη για κάθε ένα από τα 11 παιδιά άνω των 14 ετών για αποπλάνηση.
Σε 1 έτος για καθένα από τα 3 παιδιά για απόπειρα αποπλάνησης.

Το Δικαστήριο επίσης επέβαλε στον κατηγορούμενο τη στέρηση πολιτικών του δικαιωμάτων για πέντε έτη, ενώ η έφεση του κατηγορούμενου αποφάσισε να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Το χρονικό της σύλληψης

Ήταν απόγευμα της 1ης Δεκεμβρίου του 2011. Οι αστυνομικοί σπάνε την πόρτα του διαμερίσματος του 48χρονου προπονητή και τον συλλαμβάνουν επ’ αυτοφώρω σε ασελγείς πράξεις σε βάρος δύο 13χρονων αγοριών. Το πρώτο σοκ διαδέχονται νέα ισχυρότερα αφού οι αποκαλύψεις για την διεστραμμένη δράση του είναι καταιγιστικές και συνταράσσουν όχι μόνο την κοινωνία του Ρεθύμνου αλλά το πανελλήνιο.

Ασέλγησε σε 53 ανήλικα παιδιά

Το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου παραπέμπει τον 48χρονο για 53 περιπτώσεις ανηλίκων και ειδικότερα με τις κατηγορίες:

  • Για τετελεσμένη κατάχρηση σε ασέλγεια 25 ανηλίκων που δεν συμπλήρωσαν τα 14 έτη, κατά συρροή και κατ” εξακολούθηση, από γυμναστή-εκπαιδευτικό.
  • Για τετελεσμένη κατάχρηση σε ασέλγεια επτά ανηλίκων που συμπλήρωσαν τα 14 έτη, όχι όμως και τα 18, κατά συρροή και κατ” εξακολούθηση, από γυμναστή-εκπαιδευτικό.
  • Για αποπλάνηση δύο παιδιών που δεν συμπλήρωσαν τα 12 έτη, κατά συρροή και κατ εξακολούθηση.
  • Για τετελεσμένη και σε απόπειρα αποπλάνηση 13 παιδιών που συμπλήρωσαν τα 12 έτη, όχι όμως και τα 14, κατά συρροή και κατ” εξακολούθηση, κατ” ορθή μεταβολή της κατηγορίας.
  • Για τετελεσμένη και σε απόπειρα αποπλάνηση τεσσάρων παιδιών που συμπλήρωσαν τα 14 έτη όχι όμως και τα 15, κατά συρροή και κατ” εξακολούθηση.
  • Για ασέλγεια παρά φύση δύο προσώπων νεότερων των 17 ετών, κατά συρροή και κατ” εξακολούθηση.
  • Για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας δια ηλεκτρονικού υπολογιστή κατά συνήθεια.

Όλα τα έξοδα για τον συνήγορο πολιτικής αγωγής της δίκης, έχει αναλάβει ο Δικηγορικός Σύλλογος Ρεθύμνου.

Στη δίκη έχουν κληθεί να καταθέσουν 16 μάρτυρες κατηγορίας και τέσσερις μάρτυρες υπεράσπισης.

Αμετανόητος ο άνθρωπος-τέρας

Αμετανόητος εμφανίστηκε ενώπιον του δικαστηρίου ο Νίκος Σειραγάκης, ο οποίος κατηγορείται για την υπόθεση παιδεραστίας που αποκαλύφθηκε στο Ρέθυμνο την 1η Δεκεμβρίου του 2011.

"google ad"

O Σειραγάκης υποστήριξε ότι δεν παρέσυρε τους ανηλίκους λέγοντας πως όσα συνέβησαν ήταν μέρος ενός “παιχνιδιού μύησης” σε μία προσπάθεια να… ξεπεράσουν τα ταμπού και τις φοβίες τους.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο ίδιος ανέφερε πως δεν έκανε τίποτα άλλο παρά να εμπλακεί σε μία κατάσταση που προϋπήρχε, ενώ αρνήθηκε την κατηγορία της κατοχής υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Ο Σειραγάκης, η δράση του οποίου προκάλεσε σοκ στο πανελλήνιο, αλλά ιδιαίτερα στην κοινωνία του Ρεθύμνου, κατηγορείται για ασέλγεια ή απόπειρα ασέλγειας σε βάρος 53 ανηλίκων, καθώς επίσης και για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας.

neakriti.gr,  iefimerida.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...