Η χαρά της γερμανικής Αριστεράς για τον “Έλληνα θεό” Τσίπρα

Κανένα σχόλιο
Στην σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με το αδελφό γερμανικό κόμμα Die Linke αναφέρεται η Frankfurter Allgemeine Zeitung. Αναφορές στη συνεργασία με τον Καμμένο και στην πιθανότητα βελτίωσης των σχέσεών μας με τη Ρωσία

«O Έλληνας θεός», είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της Frankfurter Allgemeine Zeitung, η οποία αναφέρεται στην σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με το αδελφό γερμανικό κόμμα Die Linke (Η Αριστερά) και επισημαίνει ότι για αυτούς ο κ. Τσίπρας είναι αλάνθαστος και ελπίδα για μια εντελώς νέα Ευρώπη.

«Το ότι ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ τάχθηκε εναντίον περαιτέρω κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας μάλλον θα τον βάλει ακόμη πιο βαθιά στην καρδιά του κόμματος», προσθέτει ο αρθρογράφος.

Αναφέρει, επίσης, ότι από τότε που η γερμανική Αριστερά έγινε «αξιωματική αντιπολίτευση», δεν έχει κερδίσει καμία εκλογή, με εξαίρεση αυτήν της Θουριγγίας. Έτσι, ήταν ακόμη πιο έντονη η απόλαυση της εκλογικής επιτυχίας του Αλέξη Τσίπρα στην Ελλάδα, επισημαίνεται. «Ο αρχηγός της Linke Μπερντ Ρίξινγκερ, στήριξε προσωπικά τον ΣΥΡΙΖΑ και το κόμμα του γιόρτασε τη νίκη σαν να ήταν δική του: “Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα σημάδι ελπίδας για μια νέα αρχή στην Ευρώπη”», συνεχίζει ο αρθρογράφος και αναφέρει ότι η χαρά σύντομα επισκιάστηκε, από τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα.

"Sponsored links"

«Όχι, όμως, από την απόφαση του να συνεργαστεί με το λαϊκιστικό δεξιό κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, αλλά εξαιτίας του χλευασμού, ο οποίος πέφτει πάνω στην αυστηρή Linke, λόγω της άνευ όρων επιείκειας απέναντι στον Τσίπρα, τον οποίο αποθεώνουν χωρίς καμία κριτική», σημειώνει το δημοσίευμα και αναφέρεται στην εσωτερική συζήτηση μεταξύ των στελεχών της Linke σχετικά με το εάν μετά τις εκλογές του 2017 θα μπορούσαν να συνεργαστούν με την SPD και τους Πράσινους.

«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες σίγουρα δεν είναι το γαλλικό Εθνικό Μέτωπο», διαβεβαίωσε αντιπρόεδρος της Linke Ζάρα Βάγκενκνεχτ, ενώ τόνισε ότι «προφανώς δεν υπάρχει κανένας άλλος εταίρος με τον οποίο θα μπορούσε ο ΣΥΡΙΖΑ να υλοποιήσει τις κεντρικές του απαιτήσεις». Από την πλευρά του ο επικεφαλής της ΚΟ του κόμματος Γκρέγκορ Γκίζι δήλωσε ότι έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στον κ. Τσίπρα και προσέθεσε ότι ο εταίρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να κριθεί με όρους Γερμανίας.

news247.gr

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις