17.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Η “Ωκεανίς” χειρότερη από τη “Χιονή” στα Χανιά – Κλειστά όλα τα σχολεία σε Χανιά, Πλατανιά, Κίσσαμο, Αποκόρωνα – Πλημμύρες και καταστροφές σε όλους τους Δήμους

Ημερομηνία:

Τα φαινόμενα επαναλαμβάνονται και δυστυχώς πρόκειται για ακραία καιρικά φαινόμενα.

Και σήμερα οι ουρανοί άνοιξαν και δημιούργησαν τεράστια προβλήματα σε όλο το νομό Χανίων.

Κλειστά θα είναι αύριο όλα τα σχολεία στο Δήμο Κισσάμου, στο Δήμο Αποκορώνου αλλά και στο Δήμο Πλατανιά και στο Δήμο Χανίων.

Χαρακτηριστικό της έντασης της βροχόπτωσης είναι ότι έφτασε τα 230 χιλιοστά, ποσό που είναι μεγαλύτερο σε σχέση με την προηγούμενη νεροποντή που έπληξε τα Χανιά πριν λίγες ημέρες και δημιούργησε τεράστια προβλήματα.

Για άλλη μια φορά τα προβλήματα στο οδικό δίκτυο είναι σημαντικά με πλημμυρισμένους δρόμους αλλά και σημεία στον ΒΟΑΚ που έχουν υψηλή επικινδυνότητα λόγω πτώσης χωμάτων και πετρών.

Πέραν όμως της βροχής υπάρχει και έντονη χαλαζόπτωση σε διάφορες περιοχές των Χανίων.

Σημαντικά είναι τα προβλήματα σε Βαμβακόπουλο και Λιβάδια αλλά και στον Γαλατά και στο Δαράτσο, ακόμη και στο Κουμ Καπί.

Πολλές και οι διακοπές ρεύματος σε Βαμβακόπουλο, Χρυσή Ακτή, Αγιά Μαρίνα με την πυροσβεστική να δέχεται κλήσεις για απεγκλωβισμούς αλλά και για αντλήσεις υδάτων.

Δεμένα παραμένουν τα πλοία με τις Μινωικές Γραμμές να ακολουθούν την ΑΝΕΚ και να μην εκτελούν το βραδυνό δρομολόγιο. Μάλιστα, μαθητές τριών σχολείων θα παραμείνουν στην Αθήνα ως ότου αρθεί η απαγόρευση απόπλου.

Παιδιά που δεν είχαν που να μείνουν και είχαν μείνει χωρίς λεφτά φιλοξενούνται στο πλοίο της ΑΝΕΚ η οποία τους παρέχει γεύματα και νερό.

Προβλήματα παρουσιάστηκαν και στα αεροπορικά δρομολόγια με δύο πτήσεις, η απογευματινή πτήση της Sky Express και η απογευματινή πτήση της Aegean, να μην προσγειώνονται στο Αεροδρόμιο Χανίων αλλά να επιστρέφουν στην Αθήνα ή να καταλήγουν στο Ηράκλειο.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι εργαζόμενοι της ΔΕΔΙΣΑ καταγγέλουν επίθεση από καταληψίες των κτιρίων στο Λόφο Καστέλι

Καταγγελία δημοσιοποιήθηκε από το Σωματείο Εργαζόμενων της ΔΕΔΙΣΑ σύμφωνα...

Για την προστασία του περιβάλλοντος και της ζωής μας

Της Γεωργίας Θάνου * Η ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Χανίων...

Σύγχυση: Τελικά, θα κάνει γάμο στην Κρήτη ο Κασσελάκης;

Στη μάχη των ευρωεκλογών ο καθένας ρίχνει ότι καλύτερο...