19.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Η 38χρονη σχεδιάστρια μόδας που διαγνώστηκε θετική στον κορωνοιό είχε περάσει από το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης

Ημερομηνία:

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 38χρονη είναι επιχειρηματίας και συγκεκριμένα σχεδιάστρια μόδας, η οποία μάλιστα ασχολείται και με τα κοινά και είχε βάλει υποψηφιότητα στις δημοτικές εκλογές με μεγάλο συνδυασμό στην πόλη της Θεσσαλονίκης, χωρίς να εκλεγεί.

Η 38χρονη είχε μεταβεί πριν μερικές ημέρες με άλλους Έλληνες, ανάμεσά τους και δημοσιογράφους, αεροπορικώς, στο Μιλάνο, για την εβδομάδα μόδας. Μάλιστα έκανε και αρκετές αναρτήσεις στα social media από την πόλη της Ιταλίας.

Η γυναίκα, που είναι μητέρα ενός παιδιού, επέστρεψε το βράδυ της Κυριακής με Rynair στο «Μακεδονία» χωρίς να έχει συμπτώματα. Μόνο την επόμενη ημέρα εμφάνισε λίγο αυξημένο πυρετό, που την ανησύχησε με αποτέλεσμα την Τρίτη να μεταβεί στο ΑΧΕΠΑ για εξετάσεις.

Η γυναίκα είναι σε καλή κατάσταση και νοσηλεύεται σε ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ το οποίο είναι το νοσοκομείο αναφοράς για την ίωση COVID19 στη βόρεια Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Θεσσαλονίκη, πρόκειται να υποβληθούν σε εξετάσεις και όλοι όσοι ήρθαν σε επαφή με την 38χρονη -φίλοι, μέλη οικογένειας και συνταξιδιώτες.

«Ψυχραιμία να έχουμε». Με αυτή τη φράση ανακοίνωσε το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID19 ο υπεύθυνος ενημέρωσης του υπουργείου Υγείας λοιμωξιολόγος Σ. Τσιόδρας στην σημερινή ενημέρωση των συντακτών υγείας για το θέμα.

«Πρόκειται για Ελληνίδα 38 ετών, ταξιδιώτισσα από πληττόμενη περιοχή της βόρειας Ιταλίας. Είναι καλά στην υγεία της, παρακολουθείται από μία ομάδα εξαιρετικών συναδέλφων στη Θεσσαλονίκη και τη στιγμή που σας μιλώ, γίνεται ιχνηλάτηση των επαφών της και οι κοντινές επαφές θα τεθούν οικειοθελώς σε απομόνωση και θα επιτηρείται η υγεία τους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιόδρας.

Από το δημοτικό συμβούλιο πέρασε η 38χρονη με τον κορωνοϊό

Έντονη ανησυχία επικρατεί τις τελευταίες ώρες μεταξύ των μελών του Δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, μετά την αποκάλυψη του πρώτου επιβεβαιωμένου κρούσματος κορωναϊού, που αφορά στη 38χρονη.

Όπως ανέφεραν πληροφορίες του GRTimes.gr, η γυναίκα μετά την επιστροφή από το ταξίδι της στην Ιταλία την Κυριακή, πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, όπου συνομίλησε με αρκετά άτομα, ακόμα και με τον δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα, χωρίς να αποκλείεται να είχε και ασπασμό με κάποια από αυτά.

Στη συνέχεια της βραδιάς η το αργότερο χθες το πρωί, φέρεται να ανέβασε πυρετό και μετέβη στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ όπου διαγνώστηκε ο ιός.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως από τα άτομα τα οποία έχουν έρθει σε επαφή μαζί της, λήφθηκαν δείγματα και απεστάλησαν για εξετάσεις, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν νοσούν από τον κορωναϊό, ενώ τις επόμενες ώρες αναμένεται να γίνει ακόμη και απολύμανση στους χώρους του δημαρχείου Θεσσαλονίκης το οποίο έχει χαρακτηριστεί ως χώρος υψηλού κινδύνου.

Αξίζει να σημειωθεί πως στη σύσκεψη που πραγματοποιείται στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, υπό τον υπουργό Υγείας, επρόκειτο να συμμετάσχει και ο κ. Ζέρβας, ωστόσο δεν παραβρέθηκε.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

38 χρόνια μετά το πυρηνικό ατύχημα του Τσέρνομπιλ

Του Φώτη Ποντικάκη* 38 χρόνια μετά το πυρηνικό ατύχημα στο...

Γ.Α.Δ.Π. Κρήτης: Πώς να προστατευτείτε από περιστατικά εξαπάτησης

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση  Κρήτης, στοχεύοντας στην ενημέρωση...

Ρέθυμνο: 500 ευρώ γιατί έκαιγε υπολείμματα καλλιεργειών

Διαδοχικά είναι τα πρόστιμα στην Κρήτη για πυρκαγιάς που...