15.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Θέατρο Κυδωνία: «Ρος και Ρέιτσελ» – 12 νέες παραστάσεις

Ημερομηνία:

Η Εταιρεία Θεάτρου ΜΝΗΜΗ, εφαρμόζοντας όλα τα μέτρα που προβλέπονται από το Υπουργείο Πολιτισμού κατά της πανδημίας του κορωνοϊού, επαναλαμβάνει από την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου, 9.30 μμ, στο θέατρο Κυδωνία, για 12 μόνο παραστάσεις, το έργο «Ρος και Ρέιτσελ» του άγγλου συγγραφέα Τζέιμς Φριτς σε σκηνοθεσία Μιχάλη Βιρβιδάκη, με την Στελλίνα Ιωαννίδου στην ερμηνεία των ρόλων. Η παράσταση θα παίζεται βάσει του παρακάτω προγράμματος:

Παρασκευή 23 Οκτωβρίου, 9.30 μμ
Κυριακή 25 Οκτωβρίου, 7.30 μμ απογευματινή
Δευτέρα 26 Οκτωβρίου, 9.30 μμ
Τετάρτη 28 Οκτωβρίου, 9.30 μμ
Παρασκευή 30 Οκτωβρίου, 9.30 μμ
Κυριακή 1 Νοεμβρίου, 7.30 μμ απογευματινή
Δευτέρα 2 Νοεμβρίου, 9.30 μμ
Τετάρτη 4 Νοεμβρίου, 9.30 μμ
Παρασκευή 6 Νοεμβρίου, 9.30 μμ
Κυριακή 8 Νοεμβρίου, 7.30 μμ απογευματινή
Δευτέρα 9 Νοεμβρίου, 9.30 μμ
Τετάρτη 11 Νοεμβρίου, 9.30 μμ

Τιμή εισιτηρίου 14 ευρώ και 10 ευρώ το φοιτητικό (μειωμένο). On-line προπώληση εισιτηρίων: ticket services και tickets.public.gr καθώς και στα καταστήματα Public

Το θέατρο Κυδωνία προσαρμόζει τη λειτουργία του στα μέτρα κατά της πανδημίας που προβλέπονται από την πρόσφατη εγκύκλιο του Υπουργείου Πολιτισμού και αφορά στα θέατρα:

1. Για επίπεδο ετοιμότητας 1 (πράσινο), 65% πληρότητα
2. Υποχρεωτική χρήση μάσκας
3. Υποχρεωτική έκδοση ηλεκτρονικού εισιτηρίου

ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Το έργο, που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, παίζεται σε μετάφραση Δημήτρη Κιούση, σκηνοθεσία Μιχάλη Βιρβιδάκη, μουσικές συνθέσεις και αυτοσχεδιασμοί του Δημήτρη Ντρουμπογιάννη, σκηνικά και κοστούμια Lucyna Kukosz και φωτισμούς της Μικαέλας Παπά. Ερμηνεύουν η ηθοποιός Στελλίνα Ιωαννίδου και ο πιανίστας Δημήτρης Ντρουμπογιάννης.

Η παράσταση συνοδεύεται από πρόγραμμα-βιβλίο με τη μετάφραση του έργου, τη διανομή, εισαγωγικά και πληροφοριακά κείμενα σχετικά με το έργο και φωτογραφίες από την παράσταση.

ΤΟ ΕΡΓΟ:

Ρος και Ρέιτσελ. Τους ξέρετε. Θα γίνουν ζευγάρι; Δεν θα γίνουν; Θα τα χαλάσουν μεταξύ τους ή θα μείνουν μαζί; Το έργο του Τζέιμς Φριτς δεν ασχολείται ακριβώς με τον Ρος Γκέλερ και την Ρέιτσελ Γκριν, τα ιδανικά «Φιλαράκια» που γίνονται ζευγάρι. Το θέμα του δεν είναι αυτά τα πρόσωπα. Το ανώνυμο ζευγάρι στο έργο είναι στα σαράντα τους τώρα, η πρώην πριγκίπισσα του σχολείου και ο σπασίκλας έχουν βαλτώσει σ’ ένα γάμο που είχε όλες τις δυνατότητες να εξελιχθεί σε μια παραμυθένια ζωή – όμως τα πράγματα δεν ήρθαν όπως τα είχαν ονειρευτεί. Κανείς δεν τους είπε πώς θα ήταν στην πραγματικότητα. Πως ο λόγος που συνεχίζουν να ζουν μαζί είναι τα παιδιά. Πως θα έρθουν αρρώστιες. Πως η ιδέα του μοναδικού έρωτα στη ζωή μας δεν είναι παρά μια αυταπάτη.

Ένα έργο που δεν κάνει συμβιβασμούς όσον αφορά τον έρωτα, τις προσδοκίες και τη θνητότητά μας. Αυτός ο διάλογος που εκφέρεται από έναν ερμηνευτή εξετάζει χωρίς φόβο τις ψευδαισθήσεις που κυριαρχούν στις σύγχρονες σχέσεις και την πλάνη του «ζήσανε αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα».

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ:

Ο Τζέιμς Φριτς (James Fritz) ανήκει στην νεότερη γενιά των άγγλων θεατρικών συγγραφέων. Σπούδασε θεατρική γραφή στο Royal Central School of Speech and Drama από όπου απεφοίτησε το 2011. Το θεατρικό του έργο «Τέσσερα λεπτά και Δώδεκα δευτερόλεπτα» είναι το πρώτο ολοκληρωμένο θεατρικό έργο που έγραψε. Το έργο έκανε πρεμιέρα στο θέατρο Hampstead το 2014 και προτάθηκε για ένα από τα βραβεία Olivier πριν ακόμη μεταφερθεί στο θέατρο Trafalgar Studios το 2015. Την ίδια χρονιά απέσπασε το βραβείο «Ο πιο πολλά υποσχόμενος θεατρικός συγγραφέας» από το Σύλλογο Θεατρικών Κριτικών του Λονδίνου. Άλλα θεατρικά του έργα είναι: «Ross & Rachel» (για το οποίο το περιοδικό Time Out χαρακτήρισε τον συγγραφέα «βιρτουόζο της θεατρικής γραφής») που ανέβηκε με μεγάλη επιτυχία στο φεστιβάλ Fringe του Εδιμβούργου το 2015, και το «Parliament Square», που απέσπασε το βραβείο Bruntwood για το έτος 2015. Το 2017 το θέατρο Royal Exchange στο Manchester αρχικά, και κατόπιν το θέατρο Bush στο Λονδίνο, ανέβασαν το έργο «Parliament Square» στο οποίο ο Φριτς διερευνά το φαινόμενο του ακτιβισμού στη σύγχρονη κοινωνία, όπου συχνά τα όρια της κοινωνικής διαμαρτυρίας και της ψυχικής διαταραχής δεν είναι ευδιάκριτα. Το 2018 το θέατρο Nottingham Playhouse ανεβάζει το έργο του «LAVA», ενώ την ίδια χρονιά στο Southwark Playhouse ανεβαίνει η πρωτότυπη παραγωγή του «The Fall» όπου ο Φριτς παρουσιάζει την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι ηλικιωμένοι στην κοινωνία μας και όπου οι ρόλοι των γερόντων παίζονται από εικοσάχρονους νέους, οι οποίοι δεν υποδύονται γερασμένα άτομα, αλλά τους ίδιους εύρωστους εαυτούς τους.

Το έργο του Τζέιμς Φριτς «Τέσσερα λεπτά και Δώδεκα δευτερόλεπτα» ανέβηκε στο θέατρο Κυδωνία σε σκηνοθεσία Μιχάλη Βιρβιδάκη, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016 και παίχτηκε μέχρι και την Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017.

"google ad"

Περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνία, στο τηλέφωνο 28210 92395 και 6973005570 και στην ιστοσελίδα : Θέατρο Κυδωνία

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ