19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Θέλουμε να μην αυξάνονται οι φτωχοί που έχουν ανάγκη απο συσσίτια, όχι να τους τα σερβίρει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Ημερομηνία:

Τον γύρο του διαδικτύου κάνουν φωτογραφίες με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας που συμμετέχει στη διανομή του συσσιτίου της κοινωνικής κουζίνας “Άλλος Άνθρωπος”.

Στις φωτογραφίες η κ. Σακελλαροπούλου, όπως άλλος ένας οποιοσδήποτε εθελοντής, γεμίζει με φαγητό τις συσκευασίες που μετά μοιράζει σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.

Χαρακτηριστικός και ο τίτλος της είδησης στο ΣΚΑΪ:

“Δίπλα στους αδύναμους η Σακελλαροπούλου”

Η κ. Σακελλαροπούλου όμως δεν είναι μία απλή πολίτης για να μοιράζει συσσίτια, είναι η πρόεδρος της Δημοκρατίας στην Ελλάδα, μία χώρα που δοκιμάζεται από τη φτώχια και εξαιτίας των πολιτικών που εφαρμόζονται. Πολιτικών λιτότητας που επι μια δεκαετία οδηγησαν στη φτώχια εκατοντάδες χιλιάδες συνανθρώπους μας και εξώθησαν στη μετανάστευση εκατοντάδες χιλιάδες νέους. Στην ίδια χώρα που και εν μέσω πανδημίας η κυβέρνηση η οποία την εξέλεξε προχωρά με την απελευθέρωση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας ενώ άφησε ουσιαστικά απροστάτευτα τα φτωχά λαϊκά στρώματα.

Την ίδια στιγμή που η κ. Σακελλαροπούλου μοίραζε συσσίτια, 6 στα 10 άτομα με αναπηρία απειλούνται από φτώχεια και αποκλεισμό, ενώ αφέθηκαν από την κυβέρνηση χωρίς κοινωνικό βοήθημα Χριστουγέννων εν μέσω πανδημίας.

Η κ. Σακελλαροπούλου δεν πρωτοτυπεί καν, όπως θέλουν να μας πείσουν κάποια μέσα ενημέρωσης.

Είναι σημείο των περίεργων καιρών μας αυτοί που έχουν τις θέσεις εξουσίας να θέλουν να διατηρούν ηγετικό ρολο και μεταξύ αυτών που βρισκονται απέναντι. Έτσι, στην Ελλάδα, πριν την κ. Σακελλαροπούλου ειχαμε τον πρωθυπουργό της χώρας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη που καλούσε τους πολίτες να χειροκροτήσουν τους ήρωες υγειονομικους από τα μπαλκόνια τους τη στιγμή όπου, εν μέσω της πανδημίας, ο προϋπολογισμός για την Υγεία το 2021 θα είναι μειωμένος κατά 572 εκατομμύρια ευρώ.

Βεβαίως, η κ. Σακελλαροπούλου δε λαμβάνει αποφάσεις θα πουν κάποιοι και θα εχουν δίκιο. Όμως δεν είναι και μία απλή πολίτης. Είναι Πρόεδρος της Δημοκρατιας και έχει λόγο ο οποίος ακούγεται.

Αν πραγματικά νοιαζόταν για τους φτωχούς θα μπορούσε απλά να μιλήσει και να καλέσει την κυβέρνηση να παρει ουσιαστικές αποφάσεις για τη στήριξή τους. Αλλά, καλύτερα να μοιράζεις συσσίτιο. Καλύτερα να πράττεις όπως κάθε απλός άνθρωπος που μοιράζει συσσίτια. Καλύτερα να σε βλέπουν οι πολίτες σαν ένα ακόμα απλό άνθρωπο. Ειναι πιο συμπαθητικό. Δείχνει ταπεινότητα. Γράφει και πιο ωραία στην κάμερα. Κάνει και για ωραίους τίτλους στα μέσα ενημέρωσης: “Δίπλα στους αδύναμους”…

Αλλά δεν έχουμε ανάγκη από άλλους συμπαθείς γιατί οι ανάγκες ειναι μεγάλες.

Δε θέλουμε τον Μητσοτάκη να καλεί τους πολίτες να χειροκροτήσουν τους υγειονομικούς, δε θέλουμε τους πλούσιους να κάνουν φιλανθρωπίες, δε θέλουμε τη Γερμανία να κάνει εκδηλώσεις μνήμης για τη Μάχη της Κρητης… στην Κρήτη, δε θέλουμε τη Σακελλοροπούλου να μοιραζει (με ενδιαφέρον για τον συνάνθρωπο) συσσίτια.

Θέλουμε τους πλούσιους να πληρώνουν τους φόρους που θα έπρεπε να πληρώνουν, θέλουμε την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στους πλειστηριασμούς και να ενισχύσει το δημόσιο σύστημα υγείας, να στηρίξει ουσιαστικά αυτούς που πλήττονται, θέλουμε τη Γερμανία να πληρώσει τις αποζημιώσεις για τις καταστροφές που προκάλεσε ο ναζιστικός στρατός και να σταματήσει να επιβάλλει πολιτικές λιτότητας, θέλουμε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας να έχει λόγο. Ουσιαστικό λόγο που να προστατεύει τη Δημοκρατία. Γιατί Δημοκρατία με φτωχοποιημένους τους μισούς πολίτες είναι μια δυσλειτουργική Δημοκρατία. Αυτή, στην οποία η Πρόεδρος της Δημοκρατίας μοιράζει συσσίτια…

Αυτό που θέλουμε είναι το εξής ουτοπικό:

"google ad"

Να μην αυξάνονται οι φτωχοί που έχουν ανάγκη απο συσσίτια όχι να τους τα σερβίρουν με ευαισθησία οι υπαίτιοι.

UPDATE: Σήμερα, μετά την Σακελλαροπούλου και ο Μητσοτάκης μοίρασε γεύματα σε άπορους… Λίγες ημέρες νωρίτερα ο πρωθυπουργός ενέκρινε προϋπολογισμό που προβλέπει λιγότερες κατα 1 δισ. ευρώ δαπάνες για επίπεδο ανεργίας σε συνθήκες δραματικής αύξησης της ανεργίας… Δημόσιες σχέσεις με τη φτώχια και την κακομοιριά από την πολιτικη ηγεσία της χωρας.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γιάννης Αγγελάκης
Ο Γιάννης Αγγελάκης σπούδασε Μέσα Ενημέρωσης και Πολιτισμικές Σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Wolverhampton και ακολούθως συνέχισε τις σπουδές του σε επίπεδο MPhil στο Κέντρο για τις Σύγχρονες Πολιτισμικές Σπουδές (CCCS) του Πανεπιστήμιου του Birmingham. Περισσότερα άρθρα και δημoσιεύσεις μου εδώ

1 ΣΧΟΛΙΟ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

H Amazon επενδύει 150 δισ. δολάρια σε υποδομές ΑΙ

Σχεδόν 150 δισ. δολάρια σχεδιάζει να δαπανήσει η Amazon τα επόμενα...

Χαμηλή αγοραστική δύναμη, φθηνή εργασία και ακρίβεια – Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι

Κακά μαντάτα για τα ελληνικά νοικοκυριά κομίζουν οι δείκτες...