15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Θανάσης Γιαννακόπουλος: Πέθανε ο «τυφώνας» του Παναθηναϊκού

Ημερομηνία:

Νέος θρήνος στην οικογένεια του Παναθηναϊκού και του ελληνικού αθλητισμού μιας κι «έφυγε» ο Θανάσης Γιαννακόπουλος σε ηλικία 88 ετών. Ο «τυφώνας» μας αποχαιρετά 9,5 μήνες μετά τον θάνατο του Παύλου και έντεκα μήνες μετά τον θάνατο του Κώστα Γιαννακόπουλου.

Ο Παναθηναϊκός, το μπάσκετ, ο ελληνικός αθλητισμός πενθούν! Θρήνος στην οικογένεια του Παναθηναϊκού και του ελληνικού αθλητισμού! Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος, 9,5 μήνες μετά τον θάνατο του αδερφού του Παύλου και έντεκα από αυτόν του Κώστα, «έφυγε» το πρωί της Τρίτης σε ηλικία 88 ετών.

Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος ήταν μέλος μιας οικογένειας που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και «αυτοκρατορία» στο χώρο της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας.

Η οικογένεια Γιαννακόπουλου έχει συνδεθεί άρρηκτα με μια άλλη οικογένεια, αυτή του μπασκετικού Παναθηναϊκού. Επί των ημερών Θανάση και Παύλου Γιαννακόπουλου, ο Παναθηναϊκός σάρωσε τα πάντα με αποκορύφωμα τα έξι τρόπαια Ευρωλίγκας.

Ήταν Έλληνας βιομήχανος και πρώην πρόεδρος του Παναθηναϊκού σε μπάσκετ, βόλεϊ και ερασιτέχνη. Ήταν ιδιοκτήτης της ΒΙΑΝΕΞ, της μεγαλύτερης φαρμακοβιομηχανίας στην Ελλάδα. Στο παρελθόν έχει διατελέσει για αρκετά χρόνια σύμβουλος της ΕΠΟ.

Δείτε βίντεο όπου ζητούσε όταν πεθάνει να τον θάψουν με την σημαία του Παναθηναϊκού:

Από το 1992 υπήρξε συνιδιοκτήτης της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού μαζί με τον αδερφό του Παύλοαλλά το 2012 παρέδωσε την διοίκηση στον γιο του αδερφού του Παύλου, Δημήτρη. Ανέλαβε την προεδρία των ερασιτεχνικών τμημάτων του Παναθηναϊκού από το 1999 έως το 2009.

Επίσης υπήρξε πρόεδρος του επαγγελματικού τμήματος βόλεϊ ανδρών του Παναθηναϊκού την περίοδο 2008-09. Την περίοδο της πολυμετοχικότητας στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός είχε λόγο στις αποφάσεις, ενώ δεν έχανε – εκτός φυσικά από τους μπασκετικούς – ούτε ποδοσφαιρικό αγώνα του Παναθηναϊκού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση από το Νοσοκομείο “Υγεία” στο οποίο νοσηλευόταν:

«Σήμερα Τρίτη 19 Μαρτίου 2019 κατέληξε στο ΥΓΕΙΑ ο Αθανάσιος Γιαννακόπουλος μετά από μακρά νοσηλεία στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Είχε υποστεί βαρύ θρομβωτικό αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο από το οποίο, παρά την έγκαιρη και επιτυχή θρομβεκτομή, δεν μπόρεσε να συνέλθει».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ