24.8 C
Chania
Tuesday, April 16, 2024

“Θα αγωνιστούμε για την αξιοπρέπεια των κληρικών”: Και η Ένωση Συνδέσμων Κληρικών της Εκκλησίας Κρήτης ενάντια στη συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου

Ημερομηνία:

Στο πλευρό της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης τάχθηκε η Ένωση Συνδέσμων Κληρικών της Εκκλησίας Κρήτης ενώ συμφωνεί ομόφωνα με το ανακοινωθέν που εκδόθηκε το Σάββατο.

Οι ιερείς της Κρήτης αποδέχονται πλήρως τις θέσεις της Εκκλησίας της Κρήτης και τονίζουν ότι θα αγωνιστούν για την αξιοπρέπεια των κληρικών και των οικογενειών τους.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενώσεως Συνδέσμων Κληρικών της Εκκλησίας Κρήτης και οι πρόεδροι των συνδέσμων των Ιερών Μητροπόλεων του νησιού σε έκτακτη συνεδρίαση η οποία πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο, στις 10 Νοεμβρίου, συζήτησαν για το θέμα της συμφωνίας Τσίπρα – Ιερώνυμου και την αναθεώρηση του άρθρου 3 του Συντάγματος.

Η Ένωση Κληρικών εξέδωσε ανακοινωθέν με το οποίο τάσσεται πλήρως με την Εκκλησία της Κρήτης και τονίζουν ότι αυτές οι ενέργειες έχουν σκοπό «να βλάψουν τις παραδόσεις του τόπου μας και του λαού μας, τους θεσμούς της οικογένειας και της πατρίδας μας».

Αναλυτικά το ανακοινωθέν:

Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση πως όλοι οι Κληρικοί της Κρήτης είμαστε ενωμένοι σε ένα σώμα και ότι κάθε προσπάθεια, από όπου κι αν προέρχεται, που έχει σκοπό να βλάψει τις παραδόσεις του τόπου μας και του λαού μας, τους θεσμούς της οικογένειας  και της πατρίδας μας θα μας βρει  δυναμικά αντίθετους.    

Θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις στο πλευρό των Μητροπολιτών μας   και με κάθε νόμιμο τρόπο και σε συνεργασία με τον Ιερό Σύνδεσμο κληρικών Ελλάδος για την αξιοπρέπεια των κληρικών όλης της Ελλάδας και των οικογενειών τους και δεν θα επιτρέψουμε τη βίαιη δυσμενή μεταβολή του εργασιακού καθεστώτος μας με αναίτιες καταστρατηγήσεις κατοχυρωμένων δικαιωμάτων των Κληρικών.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ίλον Μασκ ανησυχεί για την Ελλάδα: Tο πρώτο έθνος που θα υποστεί “πληθυσμιακή κατάρρευση

Την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα σχολιάζει σε ανάρτησή του ο Ίλον...

Ιεράπετρα: Δολοφονία ο θάνατος 65χρονου Γερμανού

Θρίλερ με τον θάνατο του 65χρονου Γερμανού που διέμενε...

Μιχάλης Βιρβιδάκης: “Γιατί να μην υπάρχει στην Κρήτη ένα Κρατικό Θέατρο Νοτίου Ελλάδος;”

Ο Μιχάλης Βιρβιδάκης είναι η ψυχή του θεάτρου Κυδωνία στα Χανιά. Οι περισσότεροι...

Στη Βουλή η ξενοδοχοποπιηση στο Λόφο Καστέλι από τον Μ. Συντυχάκη

Επίκαιρη ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη κατάθεσε...