15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Θα ζητηθεί εισαγγελική διάταξη για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του 27χρονου – Βάσιμες πληροφορίες για απόπειρες επιθέσεων σε βάρος και άλλων γυναικών

Ημερομηνία:

Ένα ένα απαντώνται τα ερωτηματικά που αναπόφευκτα προκύπτουν για την υπόθεση της δολοφονίας της Αμερικανίδας βιολόγου που έχασε τη ζωή της στην Κρήτη, από τα χέρια 27χρονου που τη συνάντησε και αποφάσισε να της κάνει κακό, χωρίς καν να την έχει δει ποτέ ξανά στη ζωή του…

Ήταν η τέταρτη φορά που η Suzanne Eaton επισκεπτόταν το Κολυμπάρι και την Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης για επιστημονικούς λόγους. Ήταν τόσο αφοσιωμένη στην επιστήμη της που παρακολουθούσε αδιαλείπτως όλες τις συνεδριάσεις, κρατούσε σημειώσεις και έκανε ερωτήσεις. Μοναδικές στιγμές χαλάρωσης το τζόκινγκ!

Η Suzanne έφθασε στην Κρήτη από Γερμανία την Κυριακή, 30 Ιουνίου. Την Δευτέρα, 1η Ιουλίου ξεκινούσαν οι εργασίες του παγκόσμιου συνέδριου. Μεσημεράκι της Δευτέρας η Suzanne έκανε την πρώτη της εξόρμηση για τζόκινγκ.

Αποδεικνύεται ότι έκανε την ίδια διαδρομή με αυτή που έκανε και την Τρίτη, ημέρα εξαφάνισης και δολοφονίας της. Κινήθηκε δηλαδή προς την πλευρά του Μνημείου. Αστυνομικοί βρήκαν στο κινητό τηλέφωνο, το οποίο είχε αφήσει στο δωμάτιο της, μία φωτογραφία που είχε τραβήξει από την περιοχή. Συγκεκριμένα φέρεται να είχε τραβήξει μια φώτο από ένα κοπάδι κατσίκια (γι’ αυτό το λόγο έγινε και η προσαγωγή ενός κτηνοτρόφου).

Αυτό σημαίνει ότι την πρώτη ημέρα που πήγε για τζόκινγκ, κρατούσε το κινητό μαζί της. Τι συνέβη και δεν το κρατούσε και την δεύτερη και μοιραία ημέρα για την ζωή της; Οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι η 60χρονη βιολόγος άφησε το κινητό στο δωμάτιο καθώς διαπίστωσε ότι στην περιοχή όπου έκανε περπάτημα δεν είχε καθόλου σήμα και άρα ήταν άσκοπο να το κρατάει μαζί της. Το διαπίστωσαν και οι αστυνομικοί που μετέβησαν στην περιοχή για να εξερευνήσουν τον χώρο. Κανένα κινητό δεν είχε σήμα.

Θα ζητηθεί εισαγγελική διάταξη για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του 27χρονου

Η τοπική ΕΛ.ΑΣ. θα ζητήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, να εκδοθεί εισαγγελική διάταξη προκειμένου να δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία και η φωτογραφία του 27χρονου καθώς υπάρχουν βάσιμες πληροφορίες για απόπειρες επιθέσεων σε βάρος νεαρών γυναικών με την χρήση της ίδιας μεθοδολογίας, δηλαδή φέρεται να προσπάθησε να τις χτυπήσει με το αυτοκίνητο του, ένα λευκό επιβατηγό.

Υπενθυμίζεται ότι ο καθ’ομολογίαν δράστης έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή. Ο 27χρονος, κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση, βιασμό και οπλοφορία.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...