23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Θα κλείσει; Δε θα κλείσει; Iδού η απορία!

Ημερομηνία:

Της Ροδάνθης Κουμή

Η καθυστέρηση της αξιολόγησης δεν οφείλεται στο γεγονός ότι εμείς είμαστε οι βλάκες  που δεν υποκύπτουμε στις πλέον πιο παράλογες απαιτήσεις των δανειστών, οφείλεται στην ασυδοσία και στην απληστία των καλά γραβατωμένων δανειστών και πολιτικών που θέλουν την Ελλάδα να δώσει για ένα κομμάτι ψωμί τον πλούτο της . Γιατί έχουμε πλούτο και δεν αφορά μόνο την θάλασσα , τον ήλιο και την γεωγραφική μας θέση. Ο πλούτος  μας  ξεκινάει από το πετρέλαιο του Αιγαίου, από τους υδρογονάνθρακες της Κρήτης, από το χρυσό της  Θράκης,από το τουρισμό και πολλά αλλά.

Η θέση των δανειστών-αδηφάγων θεριών είναι να μας αναγκάσουν να σκύψουμε τόσο πολύ το κεφάλι που όταν μας δώσουν λίγα ευρώ, εμείς να νιώσουμε και ευχαριστημένοι από πάνω που μας φροντίζουν κιόλας. Βάζουν την θηλιά στο λαιμό μας, βαφτίζουν μεταρρύθμιση την μείωση συντάξεων, αφορολόγητου, αύξηση φπα και ένα σωρό άλλα πράγματα, κοτσάρουν και κάνα δυο οικονομικούς όρους που δύσκολα καταλαβαίνει ο λαός και μας ενοχοποιούν και από πάνω ότι εμείς φταίμε που δεν συμφωνούμε να πουληθούμε.

Μας υποτιμούν φανερά και ξεχνούν ότι έχουν να κάνουν με ένα λαό που είναι άρτια εκπαιδευμένος στις κακουχίες , άρτια εκπαιδευμένος στις τακτικές των Μεγάλων δυνάμεων, άρτια εκπαιδευμένος στους πολέμους, στην φτώχεια και στην πείνα.

Ξεχνούν ότι οι Έλληνες ως λαός έχουν περάσει πολλά άλλα επιζούν μέσα από αυτά και γίνονται ακόμα πιο δυνατοί.

Ο Νίτσε έλεγε: Ότι δεν μας σκοτώνει μας κάνει πιο δυνατό…

Ο Καζαντζάκης έλεγε: Πως ο λαός δεν σώζεται άλλα σώζει….

Τα ΜΜΕ μας βομβαρδίζουν καθημερινά με την αξιολόγηση και βλέπει ο καθένας από εμάς τον κάθε δημοσιογράφο να προσπαθεί να παρουσιάσει ραγιά τον Έλληνα που για να ζήσ

Ο Ελύτης έλεγε:Όπου σηκώσεις πέτρα στην Ελλάδα υπάρχει χαρά,πόνος και δάκρυ ει χρειάζεται ένα αφεντικό.Πότε  όμως αποδείξαμε εμείς ως λαός πως θέλουμε τον ξένο αρχηγό να μας κάνει κουμάντο;Από ποια ιστορία γραμμένη είτε από τους δυνατούς άλλα και από τους αδύναμους ιστοριογράφους αποδείξαμε ραγιαδισμό;Ο λαός της Ελλάδος δεν έσκυψε ποτέ σε ραγιάδες.Να θυμόμαστε όταν εμείς γράφαμε ιστορία ,τέχνες και πολιτισμό οι ξένες δυνάμεις δεν ήξεραν ότι την γη την ζεσταίνει ο ήλιος.

Θα κλείσει; δεν θα κλείσει η αξιολόγηση;

Ιδού η απορία!

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...

Συγκέντρωση της Τομεακής Επιτροπής Χανίων του ΚΚΕ μπροστά στις Ευρωεκλογές του Ιούνη

Η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ διοργανώνει συγκέντρωση την...