Θεατρο Κυδωνία: Το άλλο πρόσωπο της πόλης – Γιώργος Καρτάκης

Κανένα σχόλιο

Η Εταιρεία Θεάτρου «Μνήμη» εγκαινιάζοντας έναν ακόμα ομόκεντρο κύκλο δραστηριοτήτων στο θέατρο Κυδωνία, χώρο γνωστό από τις θεατρικές του παραγωγές αλλά και από την λειτουργία της Κινηματογραφικής του Λέσχης, προσφέρει ένα ελεύθερο βήμα στους κατοίκους της πόλης των Χανίων διοργανώνοντας μια σειρά συναντήσεων με τίτλο ΤΟ ΑΛΛΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ όπου θα παρουσιάζονται πρόσωπα που ζουν, εργάζονται και δημιουργούν στην πόλη των Χανίων. Προσκεκλημένοι στη σειρά αυτή των συναντήσεων μπορεί να είναι άνθρωποι του πνεύματος όσο και απλοί πολίτες που θα ήθελαν να διηγηθούν το χρονικό της ζωή τους, μέσα από το πρίσμα του επαγγέλματός τους, και να φωτίσουν με το λόγο τους έστω και μια μικρή πτυχή στην εξελικτική πορεία της πόλης στο σημερινό της πρόσωπο.

Η αρχή γίνεται με την παρουσίαση του ποιητή και μεταφραστή Γιώργου Καρτάκη, την Κυριακή 9 Μαρτίου στις 8 το βράδυ. Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί η ποιητική του συλλογή Τώρα που τα σύννεφα (Εκδόσεις Γαβριηλίδης, Αθήνα 2013) από τη Στέλλα Αλιγιζάκη, φιλόλογο – ιστορικό, καθώς και ένα μικρό αφιέρωμα στη σύγχρονη γερμανόφωνη ποίηση με ποιήματα μεταφρασμένα από τον Γιώργο Καρτάκη. Επίσης ο Μιχάλης Βιρβιδάκης, σκηνοθέτης και ηθοποιός, διαβάζει ποιήματα και συζητά με τον ποιητή για την ποίηση, την τέχνη και τη ζωή στα Χανιά.

"Sponsored links"

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις