Θερινό Σχολείο με θέμα «Επιστήμη και Θρησκεία» στην ΟΑΚ

Κανένα σχόλιο

Με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης το Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών σε συνεργασία με την Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης (OAK) συνδιοργανώνουν Θερινό Σχολείο, με θέμα «Επιστήμη και Θρησκεία»(“ScienceandReligion”).

Το Θερινό Σχολείο θα πραγματοποιηθεί από τις 5 έως τις 10 Ιουνίου 2017 στις εγκαταστάσεις της OAKστο Κολυμπάρι με την συμμετοχή μεταπτυχιακών φοιτητών, υποψηφίων διδακτόρων και ερευνητών απ΄όλο τον κόσμο.

Διακεκριμένοι επιστήμονες και ερευνητές από το Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών, τον Δημόκριτο, το Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, το Ανοικτό Πανεπιστήμιο και οι διεθνούς φήμης καθηγητές RonaldNumbersκαι WilliamShea θα έλθουν στην Κρήτη για να συνομιλήσουν και να διδάξουν μια σειρά μαθημάτων (τα οποία θα συνοδεύονται από εργαστήρια κριτικής ανάγνωσης κειμένων) με θέμα τις ιστορικές σχέσεις των Επιστημών με τον Χριστιανισμό, από την εποχή των Ελλήνων πατέρων της Εκκλησίας έως τον 20ο αιώνα.

"Sponsored links"

Η προσπάθεια στηρίζεται από την Περιφέρεια Κρήτης για τη συμμετοχή νέων ερευνητών από την Ελλάδα, συμβάλλοντας παράλληλα και στην ανάδειξη της Κρήτης ως διεθνούς κέντρου ανταλλαγής απόψεων σε θέματα που αφορούν στο σημαντικό διάλογο μεταξύ Επιστήμης και Θρησκείας.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Θερινού Σχολείου:

http://www.eie.gr/nhrf/educational_activities/2017_science_religion/NHRF_Schools2017_ScienceReligion.html

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις