Θεσσαλονίκη: Έκοψαν το ρεύμα σε καρκινοπαθή με 80% αναπηρία εν μέσω lockdown

Κανένα σχόλιο

Αδιάνοητη φαίνεται ότι η καταγγελία που κάνει ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Μακεδονίας-Θράκης, και μάλιστα εν μέσω πανδημίας και lockdown.

Όπως αναφέρει η « ΔΕΗ κόβει το ρεύμα σε καρκινοπαθή με 80% αναπηρία, ο οποίος δεν πλήρωσε στο πρώτο lockdown τη ρύθμιση».

«Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Μακεδονίας Θράκης καταγγέλλει τη ΔΕΗ ΑΕ που έστειλε διακοπή παροχής του ρεύματος σε καρκινοπαθή με 80% αναπηρία, διαβητικό τύπου Β και δικαιούχο του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, ο οποίος  λόγω της οικονομικής του αδυναμίας δεν ανταποκρίθηκε στη ρύθμιση στο πρώτο κύμα της πανδημίας», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο σύλλογος.

"Sponsored links"

Παράλληλα, ζητά την παρέμβαση του υπουργείου ώστε να αρθεί η καταγγελία της σύμβασης προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας και να εγκριθεί το αίτημα ρύθμισης που υπέβαλε ο καρκινοπαθής, ενώ σημειώνει ότι ο σύλλογος παρουσία του πρόεδρου του ήδη το προηγούμενο διάστημα προχώρησε σε δυο παρεμβάσεις στην ΔΕΗ και στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (στις 16/10 και στις 9/11)».

Στην ανακοίνωση, σύμφωνα με την ΕΡΤ, διευκρινίζεται ότι «μετά από σχετική επικοινωνία που είχαμε με την ΔΕΗ-Χαλκοκονδύλη 30, την επόμενη μέρα μεταβήκαμε με τον καρκινοπαθή στο Υποκ/μα της ΔΕΗ Ανατ. Θεσ/νίκης και παρουσία του πρόεδρου του συλλόγου, έκανε αίτηση ρύθμισης για 30 ευρώ τον μήνα για την οφειλή των 1965 ευρώ, δεδομένης  της οικονομικής του κατάστασης και ανέμενε την απάντηση στο αίτημα του. Αντί αυτού όμως στάλθηκε ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ με ότι συνεπάγεται αυτό στην μέση του χειμώνα, γιατί πλέον εκτός της στέρησης του ρεύματος δεν θα έχει και θέρμανση, με αποτέλεσμα την περαιτέρω επιβάρυνση της υγείας του ιδίου και της συζύγου του που τον φροντίζει».

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Μακεδονίας Θράκης, σημειώνει ότι «μετά από εκ νέου παρέμβαση του πρόεδρου του συλλόγου μας (στις 14/12) στην ΔΕΗ, διότι ποτέ δεν έφτασε η απάντηση της ΔΕΗ στο αίτημα που υποβάλλαμε στο Υποκ/μα της ΔΕΗ Ανατ. Θες/νίκης οι υπάλληλοι δήλωσαν αναρμόδιοι ενώ και πάλι όπως και τη πρώτη φορά ο διευθυντής… έλλειπε. Όπως καταλαβαίνετε είναι άμεση και επιτακτική ανάγκη να εγκριθεί η ΑΙΤΗΣΗ ΡΥΘΜΙΣΗΣ  της οφειλής του γιατί και ΑΜΕΑ είναι με ποσοστό 80% ,ανήκει στις ευπαθείς ομάδες σαν καρκινοπαθής και προβαίνει σε ανάλογες θεραπείες. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης την παρέμβαση του Υπουργείου ώστε να αρθεί η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ και να εγκριθεί το αίτημα ρύθμισης που υπέβαλε το μέλος του συλλόγου μας», καταλήγει.

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις