20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Θετική η αποτίμηση της συνάντησης στην Αθήνα μεταξύ Δημάρχου Χανίων και Υπουργού Εσωτερικών για τα θέματα της Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. και την καθαριότητα

Ημερομηνία:

Με την παρουσία όλων των Δημάρχων του Ν. Χανίων, του Υπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας, κ. Σταθάκη, του αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας, κ. Φάμελου, της Βουλευτού Χανίων, κας. Βαγιωνάκη, τη στήριξη του κ. Μπαλωμενάκη, εκπροσώπου του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, κ. Πολάκη, του Διευθύνοντος Συμβούλου, Γ. Κουτράκη, και του Προέδρου του Δ.Σ. της Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. Α.Ε. (Ο.Τ.Α.), Ν. Παινεσάκη, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 16/3/2018, η συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών, Π. Σκουρλέτη, για τα θέματα της Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. εν όψει του υπό διαβούλευση Νομοσχεδίου, που αφορά τους Φορείς Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ).

Επίσης, συζητήθηκαν τα ζητήματα, που προκύπτουν στην ομαλή διαχείριση του έργου καθαριότητας για τους Δήμους, που έχουν μικτό σύστημα αποκομιδής, όπως οι Δήμοι Χανίων, Πλατανιά και Αποκόρωνα.

Ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, σε δήλωσή του, μετά το πέρας της συνάντησης, επισημαίνει τα εξής:

“Είχαμε μια πολύ γόνιμη συνεργασία με τους Υπουργούς, κατά τη διάρκεια της οποίας διευκρινίστηκαν όλα τα ζητήματα, που θέσαμε, ενώ λάβαμε και διαβεβαιώσεις ότι θα ρυθμιστούν τα θέματα, που αφορούν τη συνέχιση της απρόσκοπτης λειτουργίας της Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. εν όψει του νέου Νόμου.

Όσο για τη συνέχιση της ομαλής λειτουργίας στους τομείς αποκομιδής και σάρωσης στους Δήμους, που έχουν μικτό σύστημα, θα δοθούν από το Υπουργείο οι διευκρινήσεις, που θα αποσαφηνίζουν τα ζητήματα, που τέθηκαν από τους Δημάρχους.

Είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι υπάρχει ενιαία αντιμετώπιση και όλοι οι Δήμαρχοι των Χανίων στήριξαν τα κοινά μας αιτήματα”.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...