Θετικός ο ο Γ.Γ. Δημόσιας Περιουσίας στην παραχώρηση του Ιστορικού Αεροδρομίου Μάλεμε στο Δήμο Πλατανιά

Κανένα σχόλιο

Το πάγιο αίτημα του Δήμου Πλατανιά,  για παραχώρηση του ιστορικού αεροδρομίου  του Μάλεμε  στο Δήμο, διατύπωσε ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Μαλανδράκης κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε στην Αθήνα με τον Γ.Γ. Δημόσιας Περιουσίας του Υπουργείου Οικονομικών (ΥΠΟΟΙ) κ. Θανάση Δημάκη.

Στο πλαίσιο της συνάντησης ο κ. Μαλανδράκης ανέφερε στον Γ.Γ. ότι «…ο Δήμος διεκδικεί την ανάδειξη και αξιοποίηση του παλαιού αεροδρομίου, στη βάση των χρήσεων γης που προσδιορίζονται από το εγκεκριμένο ΣΧΟΟΑΠ του Δήμου Πλατανιά (ΦΕΚ 472 ΑΑΠ/2007), με διατήρηση και ανάδειξη σε κάθε περίπτωση, του ιστορικού χαρακτήρα του….», ενώ προσέθεσε ότι το αρμόδιο Υπουργείο Οικονομικών δεν έχει απαντήσει ποτέ σε κανένα από τα αιτήματα παραχώρησης που έχει υποβάλλει ο Δήμος τα τελευταία 8 χρόνια.

Παράλληλα, ο Δήμαρχος Πλατανιά έθεσε το πλαίσιο αναφορικά με το ιδιοκτησιακό της περιοχής,  για το οποίο τεκμηρίωσε ότι ανήκει στο ΥΠΟΟΙ , ότι  δεν έχει παραχωρηθεί στο ΤΑΙΠΕΔ, και ζήτησε – στην περίπτωση που δεν μπορεί να αποδοθεί το αεροδρόμιο στο σύνολο του – την παραχώρηση των μη χρησιμοποιουμένων χώρων και εγκαταστάσεων αυτού. Επίσης, συζητήθηκε ακόμα και το ενδεχόμενο να παραχωρηθεί για 99 χρόνια στο Δήμο, με αντίστοιχη διαδικασία που εφαρμόζεται σήμερα στη διαχείριση του χώρου.

"Sponsored links"

Από την πλευρά του ο Γ.Γ. Δημόσιας Περιουσίας κος Δημάκης επισήμανε ότι θα επιβεβαιώσει, ότι  το αεροδρόμιο ανήκει αποκλειστικά ιδιοκτησιακά στο Ελληνικό Δημόσιο και ότι δεν υπάρχει δέσμευση  προ αλλά Υπουργεία. Παράλληλα, διαφάνηκε θετικός ως προς το αίτημα παραχώρησης του Δήμου εφόσον διευκρινιστούν τα θέματα ιδιοκτησίας όπως τέθηκαν από το Δήμαρχο Πλατανιά. Τέλος, δεσμεύτηκε πως μέσα στους επόμενους τρεις μήνες το αρμόδιο Υπουργείο θα απαντήσει στο επικαιροποιημένο αίτημα του Δήμου Πλατανιά.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις