Θλίψη και στον γεωτεχνικό κόσμο της Κρήτης: Απεβίωσε ο “διορατικός” Κωσταντίνος Γιαννοπολίτης

Κανένα σχόλιο

Με βαθιά θλίψη ο γεωτεχνικός κόσμος αποχαιρετά  τον Κωσταντίνο  Γιαννοπολίτη που έφυγε από τη ζωή στις  3 Νοεμβρίου 2019.

Ο Κωνσταντίνος Γιαννοπολίτης ήταν Γεωπόνος-Ζιζανιολόγος, πτυχιούχος της Ανώτατης Γεωπονικής Σχολής Αθηνών και Διδάκτωρ του Michigan State University των ΗΠΑ. Διετέλεσε Διευθυντής του Τμήματος Ζιζανιολογίας και προϊστάμενος του Εργαστηρίου Χημικής Αντιμετώπισης Ζιζανίων του Μπενακείου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου, ως τακτικός ερευνητής, από το1984 μέχρι το 2009 οπότε και συνταξιοδοτήθηκε.

Ήταν ιδρυτής των εκδόσεων Αγροτύπος Α.Ε. και Αντιπροέδρος της Φυτιατρικής Εταιρείας Ελλάδος.

"Sponsored links"

Σε μήνυμά του το ΓΕΩΤΕΕ Κρήτης αναφέρει:

Ο Κώστας Γιαννοπολίτης  ήταν διορατικός,  καυστικός,  ακούραστος αποτελούσε   ένα σημαντικό  κεφάλαιο  στην  σύγχρονα  αγροτικά δρόμενα.  Υπηρέτησε με  πάθος   την   ενημέρωση  του   γεωτεχνικού κόσμου και  την ανάδειξη σημαντικών πορβληματων   της  ελληνικής  γεωργίας. Αποτελούσε δε,  μια  αξιόπιστη  διάβολο επικοινωνίας μεταξύ επιστημονικών  καινοτομιών και γεωργικής πράξης.

Το ΓΕΩΤΕΕ/Παρ. Κρήτης εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια  στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις