Θλίψη στα Χανιά από τον θάνατο του προέδρου του ΚΗΦΑΠ Νίκου Τρίκκα – Το όραμά του για τη δημιουργία στεγης για παιδιά με αυτισμό

Κανένα σχόλιο

Ο Πρόεδρος του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Αυτιστικών Παιδιών Νίκος Τρίκκας πέθανε σκορπώντας τη θλίψη σε οσους τον γνώρισαν αλλά και στη Χανιώτικη κοινωνία. Όπως σημειώνουν οι συνεργάτες του στο Κέντρο:

“Τελευταίο όραμά του ήταν η δημιουργία μιας στέγης υποστηριζόμενης διαβίωσης για τα παιδιά του ΚΗΦΑΠ, για να μπορούν να ξέρουν οι γονείς ότι, όταν θα φύγουν από τη ζωή, τα παιδιά τους θα έχουν ένα προστατευμένο μέρος για να ζήσουν με ασφάλεια. Δεν πρόλαβε να δει και αυτό το σχέδιο να πραγματοποιείται, αλλά είμαστε σίγουροι ότι πάντα θα μας προσέχει και πάντα θα μας καθοδηγεί για να προσφέρουμε στα αυτιστικά παιδιά και τις οικογένειές τους μια ανάσα, στον Γολγοθά που καθημερινά ανεβαίνουν.”

Πιο αναλυτικά, σε σχετικό κείμενο αναφέρονται τα εξής:

"Sponsored links"

“Σήμερα το Κ.Η.Φ.Α.Π. θρηνεί τον άνθρωπο που στήριξε το ΚΗΦΑΠ Μεγαλόχαρη όσο κανείς, καθώς δεν βρίσκεται πλέον ανάμεσα μας. Σήμερα, έφυγε ο επί πολλά χρόνια πρόεδρος του ΚΗΦΑΠ Μεγαλόχαρη, κος Τρίκκας Νικόλαος.

Ένας άνθρωπος που οραματίστηκε και έφτιαξε, μαζί με άλλους, το 1988, το Σύλλογο Προστασίας Αυτιστικών Παιδιών Ν. Χανίων, στην προσπάθεια του να καλύψει το κενό της πολιτείας για παιδιά όπως το δικό του. Ένας άνθρωπος ο οποίος από την πρώτη στιγμή, πριν από 22 χρόνια, με όλες του τις δυνάμεις, έβαλε τις βάσεις για το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Αυτιστικών Παιδιών.

Ένας άνθρωπος που δεν σταμάτησε ποτέ να μάχεται, να νοιάζεται και να προσπαθεί καθημερινά για τη στήριξη και τη βιωσιμότητα του ΚΗΦΑΠ. Ένας άνθρωπος που μας θεωρούσε όλους παιδιά του και ήταν παρών πάντα, σε όλα τα βήματα, όλες τις προσπάθειες, στα εύκολα και τα δύσκολα. Ήταν εκεί από την αρχή, με αληθινό ενδιαφέρον, να προσπαθεί να δώσει λύση σε κάθε πρόβλημα, να ψάχνει συνεχώς για νέους δωρητές, νέους υποστηρικτές, ήταν εκεί σε κάθε εκδήλωση, σε κάθε διοργάνωση, σε κάθε συνάντηση. Ήταν εκεί μέχρι το τέλος.

Η έννοια του ήταν πάντα το ΚΗΦΑΠ, είχε όραμα, ιδέες και όρεξη όπως τα πρώτα χρόνια για καλύτερες υποδομές, για καλύτερες υπηρεσίες, για νέα προγράμματα. Ένας άνθρωπος που ήθελε παρά τις δυσκολίες, οι υπηρεσίες του ΚΗΦΑΠ να είναι δωρεάν για τους ωφελούμενους και για αυτό προσπαθούσε καθημερινά. Κάθε σκέψη, κάθε ιδέα, την έκανε πράξη.

Τελευταίο όραμά του ήταν η δημιουργία μιας στέγης υποστηριζόμενης διαβίωσης για τα παιδιά του ΚΗΦΑΠ, για να μπορούν να ξέρουν οι γονείς ότι, όταν θα φύγουν από τη ζωή, τα παιδιά τους θα έχουν ένα προστατευμένο μέρος για να ζήσουν με ασφάλεια.

Δεν πρόλαβε να δει και αυτό το σχέδιο να πραγματοποιείται, αλλά είμαστε σίγουροι ότι πάντα θα μας προσέχει και πάντα θα μας καθοδηγεί για να προσφέρουμε στα αυτιστικά παιδιά και τις οικογένειές τους μια ανάσα, στον Γολγοθά που καθημερινά ανεβαίνουν.
Αιωνία η μνήμη του.”

Π. Σημανδηράκης: Έφυγε από τη ζωή ο ακούραστος προασπιστής μιας ποιοτικότερης ζωής για τα παιδιά του Ιδρύματος

Σε συλλυπητήριο μήνυμά του ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, αναφορικά με την απώλεια του Νίκου Τρίκκα, ο οποίος υπήρξε επί σειρά ετών Πρόεδρος του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Αυτιστικών Παιδιών «Η ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ», επισημαίνει:

«Με μεγάλη θλίψη πληροφορήθηκα το χαμό του, επί σειρά ετών Προέδρου του Κ.Η.Φ.Α.Π. «Η ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ», Νίκου Τρίκκα.

"Sponsored links"

Ο Νίκος Τρίκκας, υπήρξε οραματιστής με ακούραστο πνεύμα και αγάπη για τα παιδιά που δεν έχουν τις ίδιες ικανότητες, δεξιότητες και ευκαιρίες με τα τυπικά παιδιά.

Ήταν ένας άνθρωπος δοτικός, με μεγαλείο ψυχής, που όλα αυτά τα χρόνια έδωσε πραγματικές μάχες προκειμένου να αποκτήσει το Κ.Η.Φ.Α.Π. τον χαρακτήρα που αρμόζει στα παιδιά που φιλοξενεί, και ήταν η δική του αποφασιστικότητα που οδήγησε στην απόκτηση της μόνιμης στέγης του Ιδρύματος, το 2010.

Ξεκινώντας από το προσωπικό του βίωμα, είχε την εμπειρία των συνεπειών της δύσκολης πραγματικότητας που απορρέουν από την έλλειψη δομών και υπήρξε ακούραστος προασπιστής μιας ποιοτικότερης ζωής για τα παιδιά του Ιδρύματος.

Με σεβασμό στον άνθρωπο και φίλο, και την μακροχρόνια προσφορά του που θα λείψει από την τοπική κοινωνία, εκ μέρους του Δήμου Χανίων και του Δημοτικού μας Συμβουλίου, εκφράζω στους οικείους του, τα ειλικρινή και θερμά μου συλλυπητήρια.»

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις