19.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Θολό το μέλλον του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού – Αγωνιούν οι εργαζόμενοι

Ημερομηνία:

Θολούρα και αγωνία επικρατεί σχετικά με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό (ΕΕΣ), με το γενικό γραμματέα Δημόσιας Υγείας, Γιάννη Μπασκόζο, να δηλώνει στο ΑΠΕ/ΜΠΕ ότι ξεκινά η διαδικασία αποπομπής του από το διεθνή οργανισμό, τη διοίκηση του ΕΕΣ να δηλώνει «άγνοια» και τους επί τρεις μήνες απλήρωτους εργαζόμενους να προσπαθούν να βρουν άκρη, αγωνιώντας για τις θέσεις εργασίας, αφού μια πιθανή αποβολή το πιθανότερο είναι ότι θα σημάνει και αναστολή λειτουργίας του Οργανισμού.

Σε αυτό το θολό σκηνικό, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ) μα ανακοίνωσή του «εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στους εργαζόμενους του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (ΕΕΣ) που δίνουν τον δίκαιο αγώνα για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας τους. Αφού ταλαιπωρούνται περισσότερο από δέκα χρόνια, λόγω κακοδιοίκησης και κακοδιαχείρισης διορισμένων διοικήσεων, αφού είναι απλήρωτοι εδώ και τρεις μήνες, τώρα βρίσκονται αντιμέτωποι και με την αναστολή της σύνδεσης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού με τη Διεθνή Ομοσπονδία Ερυθρών Σταυρών».

«Η απόφαση της Διοίκησης του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού», τονίζεται στην ανακοίνωση του ΕΚΑ, «έρχεται ως αποτέλεσμα της αδυναμίας της διοίκησης του ΕΕΣ να συμμορφωθεί στις οδηγίες της Διεθνούς Ομοσπονδίας και θα σημάνει την αναστολή όλων των προγραμμάτων της οργάνωσης στην Ελλάδα».

Το ΕΚΑ «καλεί την κυβέρνηση να παρέμβει προκειμένου να εμποδίσει την αναστολή λειτουργίας του ΕΕΣ, προκειμένου να συνεχιστεί το ανθρωπιστικό έργο του οργανισμού και να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας των συναδέλφων εργαζομένων».

Γ. Μπασκόζος: Ξεκινάει η διαδικασία αποπομπής του ΕΕΣ

Ξεκινάει η διαδικασία αποπομπής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού από τον διεθνή οργανισμό, η οποία θα ολοκληρωθεί μετά από έναν χρόνο, όπως είπε στο Πρακτορείο Fm 104,9 ο Γ.Γ. Δημόσιας Υγείας και πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Δημόσιας Υγείας, Γιάννης Μπασκόζος υπογραμμίζοντας ότι το υπουργείο Υγείας, δεδομένου ότι ενδιαφέρεται για τη συνέχιση της ανθρωπιστικής δράσης του, έκανε τα πάντα και θα κάνει όποια προσπάθεια χρειαστεί, για τη σωτηρία του. Τόνισε όμως, ότι για να συμβεί αυτό πρέπει να υλοποιηθούν συγκεκριμένες δεσμεύσεις από τη διοίκηση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Σύμφωνα με τον κ. Μπασκόζο η σωτηρία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ήταν αποκλειστική ευθύνη του εκλεγμένου διοικητικού συμβουλίου.

Άγνοια δηλώνει η διοίκηση του ΕΕΣ σχετικά με την αποπομπή του από το διεθνή οργανισμό

Την ίδια ώρα, άγνοια δηλώνει η διοίκηση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι ήδη έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες αποπομπής του από τον διεθνή οργανισμό.

Όπως τονίζει σε επίσημη ανακοίνωσή του ο ΕΕΣ, «σας γνωρίζουμε ότι μέχρι στιγμής δεν μας έχει αποσταλεί καμία σχετική απόφαση».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Iσραήλ-Ιράν: Πώς το Πεντάγωνο κατασκεύασε έναν ψευτοπόλεμο

Φανταστείτε δύο από τους πιο ορκισμένους εχθρούς της κυβέρνησης...

«Η Εποχή των Εικόνων» – Αφιέρωμα στον Κρητικό καλλιτέχνη Στέλιο Φαϊτάκη

Η Εποχή των Εικόνων / Στέλιος Φαϊτάκης- Ένα Αφιέρωμα Κυριακή,...