19.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Θρήνος στα Γλυκά νερά: Το ροτβάιλερ της οικογένειας σκότωσε το νεογέννητο μωρό

Ημερομηνία:

Μια αδιανόητη οικογενειακή τραγωδία συγκλονίζει τα Γλυκά Νερά. Βρέφος δυο μηνών βρήκε τραγικό θάνατο όταν δέχτηκε επίθεση από το ροτβάιλερ της οικογένειας.

Όλα έγιναν νωρίς το πρωί της Πέμπτης όταν υπό αδιευκρίνιστες, ακόμα, συνθήκες, το ροτβάιλερ επιτέθηκε στο βρέφος και το τραυμάτισε θανάσιμα.

Στις 09:45 η μητέρα του παιδιού έφτασε σε κατάσταση σοκ στο νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης και είπε στους γιατρούς ότι το δυο μηνών κοριτσάκι της είχε δεχτεί επίθεση από το σκυλί.

Άμεσα στο νοσοκομείο κλήθηκε η αστυνομία, ενώ αστυνομικοί πήγαν και στο σπίτι της οικογένειας, όπου βρίσκεται ακόμη και το ροτβάιλερ. Στο σπίτι έχουν σπεύσει και ειδικοί ψυχολόγοι της αστυνομίας.

«Είδα τη μητέρα να τρέχει»

Ο Αχιλλέας Παπαδόπουλος είναι κάτοικος της περιοχής στα Γλυκά Νερά και γείτονας της οικογένειας. Όπως περιέγραψε, δεν άκουσε το παιδί να κλαίει αλλά το μόνο που είδε ήταν αίματα και την 35χρονη να τρέχει με το παιδί στα χέρια.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το σκυλί φαινόταν άγριο και συνήθως το είχαν στο μπαλκόνι του διαμερίσματος στον πρώτο όροφο, όπου μένει η οικογένεια.

«Με το που βγήκα έξω, βλέπω την κυρία να βγαίνει έξω τρέχοντας με το μωρό στα χέρια και να μπαίνει στο αυτοκίνητό της. Δεν πρόλαβα ούτε να τη ρωτήσω τι συμβαίνει. Είδα αίματα. Δεν άκουσα κιχ από το μωρό. Άκουσα μετά ότι ο σκύλος επιτέθηκε στο μωρό. Είδα μόνο αυτό. Την κυρία να τρέχει με το μωρό, προφανώς για να πάει στο νοσοκομείο. Φαίνεται άγριο σκυλί. Το είχε στο μπαλκόνι. Είναι ροτβάιλερ νομίζω. Πρόσφατα είχε γεννήσει η κυρία κι απ’ ό,τι ξέρω είχε δύσκολη εγκυμοσύνη», τόνισε.

Σοκάρει το ιατρικό ανακοινωθέν

Ανατριχιαστικό είναι το ιατρικό ανακοινωθέν που εξέδωσε το νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης για την κατάσταση που βρισκόταν το μόλις δύο μηνών βρέφος που δέχθηκε φονική επίθεση από ροτβάιλερ, όταν έφθασε στα ιατρεία του νοσοκομείου.

Συγκεκριμένα, στο ανακοινωθέν αναφέρεται ότι «σήμερα το πρωί στις 09.40 πμ, βρέφος θήλυ 2 μηνών, μεταφέρθηκε νεκρό στα Εξωτερικά Ιατρεία του Νοσοκομείου μας από τη μητέρα του. Κατά την αντικειμενική εξέταση δεν είχε αναπνοές, ούτε καρδιακή λειτουργία, δεν αντιδρούσε σε ερεθίσματα και δεν είχε επαφή με το περιβάλλον. Έφερε σε όλο τον κορμό αιματηρές εκδορές και εκχυμώσεις».

Παράλληλα, επισημαίνεται ότι «αμέσως μετά την εισαγωγή του στα Εξωτερικά Ιατρεία έγινε καρδιοαναπνευστική ανάνηψη διάρκειας περίπου 30 λεπτών χωρίς αποτέλεσμα. Η μητέρα υποστήριξε ότι ο σκύλος του σπιτιού επιτέθηκε στο βρέφος. Η σωρός μεταφέρεται στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία».

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες με προφορική εντολή εισαγγελέα η μητέρα του βρέφους αφέθηκε ελεύθερη, ωστόσο, παραμένει υπό παρακολούθηση από ψυχολόγο γιατί βρίσκεται σε πολυ άσχημη κατάσταση. Όσον αφορά στο σκυλί θα παραμείνει στη φιλοζωικη και θα κρινει ο Εισαγγελεασ αν θα παραμείνει εκεί η θα γίνει ευθανασία.

Ροτβάιλερ: Πιστά σκυλιά αλλά και επικίνδυνα για τους ανθρώπους

"google ad"

Πολλά περιστατικά με επιθέσεις ροτβάιλερ έχουν καταγραφεί τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Τα σκυλιά αυτά είναι μια μεσαίου έως μεγάλου μεγέθους και προέρχονται από το Ροτβάιλ (Rottweil) της Γερμανίας. Πρόκειται για μια ανθεκτική και πολύ ευφυή ράτσα. Η ράτσα αυτή κατατάσσεται στα σκυλιά εργασίας (working dog breeds),κατέχοντας μια θέση στο top 10 των «λαμπρότερων» σκύλων εργασίας, με 95% του χρόνου καλύτερη απόδοση όσον αφορά την κατανόηση και την εκτέλεση εντολών και καθηκόντων, των οποίων καλείται να πραγματοποιήσει.

Η ράτσα είναι αρχαία, της οποίας η ιστορία ξεκινάει από τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία. Σε εκείνα τα χρόνια συνόδευαν και προστάτευαν τα κοπάδια με πρόβατα και βοοειδή. Το χωριό Rottweil της Ν. Γερμανίας, τον Μεσαίωνα, είχε εξελιχθεί σε κέντρο κτηνοτροφικού εμπορίου και τα σκυλιά αυτά ήταν απαραίτητα για να οδηγούν τα κοπάδια στα σφαγεία και στα σημεία πώλησης και να προστατεύουν τους αγοραστές και τους πωλητές από τους ληστές που είχαν βάλει στόχο τα μετρητά των αγοραπωλησιών.

Μετά από χρόνια,όταν απαγορεύτηκε η μεταφορά ζώων από τους δρόμους τα σκυλιά αυτά άρχισαν να εξαφανίζονται μέχρι που αναγνωρίστηκε ξανά η αξία τους σαν σκυλί εργασίας. Σήμερα είναι ένα πολύ διαδεδομένο σκυλί σε όλο τον κόσμο.Το 1935 το ροτβάιλερ αναγνωρίστηκε επίσημα από το American Kennel Club. Το 1936, τα Ροτβάιλερ εκτέθηκαν στη Βρετανία σε διεθνής διαγωνισμούς. Το 1966, ένα ξεχωριστό μητρώο άνοιξε για τη ράτσα. Στην πραγματικότητα, στα μέσα της δεκαετίας του 1990, η δημοτικότητα του ροτβάιλερ εκτινάχθηκε στην υψηλότερη όλων των εποχών.

newsit.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΜέΡΑ25: Παρουσίασε το ευρωψηφοδέλτιο – Ξεχωρίζουν Βενετσάνου, Γρηγοριάδης, Ρεβενιώτη, Χρανιώτης

Το ευρωψηφοδέλτιο της ενωτικής πρωτοβουλίας ΜέΡΑ25 | Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά για...

Αυτοί είναι οι 42 υποψήφιοι ευρωβουλευτές της Νέας Αριστεράς – Μάρω Δούκα, Σακελλαρίδης και Φίλης στη λίστα, όλα τα ονόματα

Τους 42 υποψήφιους και υποψήφιες ευρωβουλευτές/τριες της Νέας Αριστεράς ανακοίνωσε ο...

Θανατηφόρο τροχαίο στην Βουλή: Οι αστυνομικοί πάνε να ρίξουν ευθύνες στον νεκρό Ιάσονα

Σε μια προσπάθεια να αποδοθούν μερικές έστω ευθύνες στον 22χρονο...

38 χρόνια μετά το πυρηνικό ατύχημα του Τσέρνομπιλ

Του Φώτη Ποντικάκη* 38 χρόνια μετά το πυρηνικό ατύχημα στο...