Θύμησες

Κανένα σχόλιο

Ο ΦΟΙΒΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

Ένας ωραίος αγωνιστής με θάρρος και παρρησία. Ηγέτης της οργάνωσης των «10» με έδρα την Κρήτη στα μαύρα και σκοτεινά χρόνια της δικτατορίας.

Οι «10» είχαν μεγαλεπίβολους στόχους το ξεκλήρισμα της κυβερνητικής αντιπροσωπείας που θα παρευρίσκετο στους εορτασμούς στο Αρκάδι. Το σχέδιο έπεσε στο κενό, μετά την ανάμιξη κάποιου Τσίπρα. Λεπτομέρειες αναφέρει ο ίδιος ο Φοίβος Ιωαννίδης (83 χρονών σήμερα) στα χθεσινά ΝΕΑ.

"Sponsored links"

Τον Φοίβο με την συμπαθή συναγωνίστρια και σύντροφο της ζωής του Μάρω, γνώρισα στο Στρατοδικείο Χανίων στη διάρκεια της δίκης μας το 1967.

Άλλες εποχές, ωραίες εποχές που όπως και τότε ο κάθε αγώνας είχε και τους προσκυνημένους του, με το αζημίωτο βέβαια, όπως και σήμερα.

Ο ΝΙΚΟΣ ΔΡΟΣΕΡΟΣ

Τα ίδια που καταμαρτυρεί ο Φοίβος Ιωαννίδης μαρτύρησε και ο Νίκος Δροσερός σε σχετικό κείμενο που δημοσίευσε ο ΑΓΩΝΑΣ της Κρήτης, λίγες μέρες μετά τον πρόσφατο θάνατό του.

Σημειώνεται ότι ο Νίκος Δροσερός, έναν μήνα πριν τον θάνατό του, επικοινώνησε μαζί μου, κλείσαμε ραντεβού για την αποκάλυψη κι άλλων συγκλονιστικών στοιχείων, πλην όμως ωστόσο επήλθε το μοιραίο.

Σημαντικά στοιχεία για την αντίσταση κατά της Χούντας στην επτάχρονη δικτατορία περιέχονται στο Αρχείο ΝΙΚΟΥ ΔΡΟΣΕΡΟΥ από το οποίο ξεκινήσαμε σειρά αποκαλυπτικών δημοσιευμάτων.

Νίκος Αγγελάκης

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις