14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Θ. Σταθάκης: Αναγκαία η κατασκευή νέου, σύγχρονου αθλητικού σταδίου στην πόλη της Κισσάμου

Ημερομηνία:

Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κρήτης, κ. Σταύρο Αρναουτάκη είχε χθες, Δευτέρα 11/05/2015 στο Ηράκλειο, ο Δήμαρχος, Θοδωρής Σταθάκης με κύριο θέμα συζήτησης την αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών στην περιοχή της Κισσάμου.

Στη συνάντηση, η οποία έγινε σε θετικό κλίμα, συμμετείχαν επίσης οι θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Π. Σημανδηράκης και Ν. Καλογερής καθώς και ο Πρόεδρος και το μέλος του ΔΣ του ΠΓΣ Κισσαμικός κ.κ. Α. Ροκάκης και Γ. Μαρακάκης αντίστοιχα.

Όπως τόνισε στον Περιφερειάρχη ο κ. Σταθάκης «στο Δήμο Κισσάμου καταγράφεται ένα πολύ μεγάλο έλλειμμα αθλητικών υποδομών, με τη μοναδική αθλητική υποδομή που υπάρχει στην περιοχή – το Εθνικό Στάδιο Κισσάμου, το οποίο φιλοξενεί αθλητικές δραστηριότητες τόσο από το άθλημα του ποδοσφαίρου όσο και του κλασικού αθλητισμού – να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα και ελλείψεις σε επίπεδο υλικοτεχνικής υποδομής».

Παράλληλα ο Δήμαρχος Κισσάμου επισήμανε την πολύ μεγάλη πρόοδο που έχει υπάρξει τα τελευταία χρόνια στον τομέα του αθλητισμού στην Κίσσαμο, φέρνοντας ως παραδείγματα την ομάδα ποδοσφαίρου του Κισσαμικού – η οποία θα συμμετάσχει για πρώτη φορά στη Football League, εκπροσωπώντας όχι μόνο την περιοχή της Κισσάμου αλλά ολόκληρη την Κρήτη – αλλά και τον Α.Ο Κισάμου ο οποίος καταγράφει τα τελευταία χρόνια σημαντικές επιτυχίες σε επίπεδο κλασικού αθλητισμού.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Θ. Σταθάκης υπογράμμισε την επιτακτική ανάγκη κατασκευής ενός νέου, σύγχρονου αθλητικού σταδίου στην πόλη της Κισσάμου, το οποίο θα μπορεί αφενός να καλύψει με επάρκεια και ασφάλεια τις ανάγκες άθλησης των κατοίκων και ιδιαίτερα της νεολαίας και αφετέρου θα μπορεί να φιλοξενήσει μεγάλα αθλητικά γεγονότα και διοργανώσεις, τις οποίες – όπως ανέφερε – η περιοχή έχει πολύ μεγάλη ανάγκη.

Προκειμένου όμως να ευοδωθεί ένα τέτοιο σημαντικό έργο και με δεδομένη την οικονομική αδυναμία του Δήμου Κισσάμου να στηρίξει την υλοποίηση αυτού από ίδιους πόρους, ο Δήμαρχος Κισσάμου ζήτησε τη υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, για την εξεύρεση των αναγκαίων πιστώσεων για τη χρηματοδότηση του έργου, ώστε η Κίσσαμος να αποκτήσει επιτέλους ένα αθλητικό στάδιο αντάξιο των προσδοκιών όλων των Κισσαμιτών, ικανό να συμβάλλει στην περαιτέρω ανάπτυξη του τοπικού αθλητισμού.

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Αρναουτάκης, αφού εξέφρασε τη στήριξη του στις προσπάθειες της δημοτικής αρχής για αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών της Κισσάμου, αναγνωρίζοντας παράλληλα το έλλειμμα αθλητικών υποδομών στην περιοχή, υπογράμμισε την ανάγκη να εξευρεθεί πρώτα ο χώρος που θα φιλοξενήσει τη νέα αθλητική εγκατάσταση. «Αφού γίνει αυτό η Περιφέρεια είναι εδώ για να συνεργαστεί με το Δήμο Κισσάμου και να εξετάσει ενδελεχώς τις δυνατότητες για την κατασκευή του νέου σταδίου στην Κίσσαμο στη βάση της άριστης σχέσης και συνεργασίας που υπάρχει μεταξύ Περιφέρειας και Δήμου» τόνισε ο κ. Αρναουτάκης.

Τέλος, όπως έγινε γνωστό στο πλαίσιο της συνάντησης, Δήμος Κισσάμου-Περιφέρεια Κρήτης-Π.Ε. Χανίων θα συνεργαστούν για την υλοποίηση ενός μεγάλου αθλητικού γεγονότος στο νομό Χανίων, για το οποίο ωστόσο θα υπάρξουν ανακοινώσεις το επόμενο διάστημα.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ