15.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής

Ημερομηνία:

Στο Αννουσάκειο Ίδρυμα της Κισσάμου το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής για την υιοθέτηση της φαρμακευτικής αγωγής χρονίως ασθενών από την Κοινωνική Τράπεζα Φαρμάκου

Στα βήματα του μεγάλου οραματιστή της Κρήτης, του Γέροντα Πατρός Ειρηναίου Γαλανάκη  ξεκινούν την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013 τη συνεργασία τους το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής με την Ιερά Μητρόπολη Κισσάμου και Σελήνου των Χανίων, ανοίγοντας νέους ορίζοντες στην ιατρική διακονία των αναξιοπαθούντων και ανασφάλιστων πολιτών. Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κος Πατουλης και ο Γεν Δευθυντής της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ κος Δήμτσας, προσκεκλημένοι του Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κισσάμου και Σελήνου κ Αμφιλόχιου, θα επισκεφθούν την Ιερά Μητρόπολη  Κισσάμου και Σελήνου την Κυριακή 20/1/2013 και ώρα 6:30μμ, όπου θα έχουν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν με το Σεβασμιότατο για τις μελλοντικές συνεργασίες των συμβαλλόμενων φορέων στην ανοιχτή και κλειστή περίθαλψη των ηλικιωμένων, την εκστρατεία εμβολιασμού, την υιοθέτηση των θεραπειών των ηλικιωμένων κ.α.

Τη Δευτέρα 21/1/2013 στις 9:30 ο κος Πατούλης και ο κος Δήμτσας θα επισκεφθούν το Αννουσάκειο Ίδρυμα της Μητροπολεως Κισσάμου και Σελήνου όπου θα επιδώσουν φαρμακευτικό υλικό για τις ανάγκες των ηλικιωμένων και θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους ηλικιωμένους και να αφουγκραστούν το πρόβλημα της υγείας τους.

Πρόκειται για το 8ο Οδοιπορικό Υγείας που πραγματοποιεί μέσα σε έναν χρόνο το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής με την ευλογία του Αρχιεπισκόπου κκ Ιερωνυμου για την υιοθέτηση των υγειονομικών προβλημάτων των ευπαθών ομάδων που ζουν σε δύσβατες και απομακρυσμένες περιοχές της νησιωτικής και ηπειρωτικής Ελλάδας.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ξεκίνησαν πριν ένα χρόνο την Πρότυπη Δομή Πρωτοβάθμιας περίθαλψης στην Αττική για ανασφάλιστους πολίτες: το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, που αριθμεί σήμερα περισσότερες από 16.000 ιατρικές επισκέψεις.

Μέσα από τα Ακριτικά Οδοιπορικά Υγείας, έφτασε σε κάθε απομακρυσμένη γωνιά της Ελλάδας, από την Γαύδο και το Καστελόριζο ως το Σουφλί και το Διδυμότειχο, για να στηρίξει σε φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό τους κατοίκους και να αφουγκραστεί τα υγειονομικά τους προβλήματα, κάνοντας πράξη τα λόγια του Αρχιεπισκόπου “κανείς χωρίς φαγητό, γιατρό και φάρμακα”. Περισσότερες από 40.000 φάρμακα παραδόθηκαν σε νησιά χωρίς φαρμακείο, που τους χειμερινούς μήνες μένουν αποκλεισμένα επτά και οκτώ μέρες, ενώ παράλληλα οι ελλείψεις σε υγειονομικό υλικό των περιφερειακών ιατρείων είναι τεράστιες.

Τον Ιανουάριο 2013 το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής ξεκίνησε την υιοθέτηση της θεραπείας χρονίως πασχόντων οικονομικά εξαθλιωμένων πολιτών και ηλικιωμένων, μέσα από την Κοινωνική Τράπεζα Φαρμάκου που έχει συστήσει, ώστε να προμηθεύονται οι ασθενείς τη φαρμακευτική του αγωγή για το χρόνιο νόσημα που έχει σε μηνιαία βάση.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ