Ιδρυτής Alibaba: Οι υπερωρίες είναι τεράστια ευλογία για τους εργαζομένους

Κανένα σχόλιο

Υπέρμαχος… της υπερωρίας δηλώνει ο ιδρυτής του ομίλου Alibaba και δισεκατομμυριούχος Τζακ Μα, εκφράζοντας τις απόψεις του σχετικά με την ισορροπία που μπορεί να υπάρξει μεταξύ εργασίας και προσωπικής ζωής.

Μιλώντας στους εργαζομένους της Alibaba, ο Μα υπερασπίστηκε το εργασιακό ωράριο «996» της βιομηχανίας. Το συγκεκριμένο ωράριο εργασίας αναφέρεται στις 9 π.μ. έως τις 9 μ.μ. τις καθημερινές, για έξι ημέρες την εβδομάδα.

«Προσωπικά πιστεύω ότι το να έχω τη δυνατότητα να εργάζομαι ένα ωράριο 996 είναι τεράστια ευλογία», δήλωσε σε σχόλια που αναρτήθηκαν στον λογαριασμό της εταιρείας στο WeChat. «Πολλές εταιρείες και πολλοί άνθρωποι δεν έχουν την ευκαιρία να εργαστούν ένα ωράριο 996», δήλωσε ο Μα. «Εάν δεν δουλέψεις ένα ωράριο 996 όταν είσαι νέος, πότε θα μπορέσεις να το κάνεις;».

"Sponsored links"

Ο Τζακ Μα, που ήταν εκ των ιδρυτών της Alibaba το 1999 και σήμερα θεωρείται ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στην Κίνα, δήλωσε ότι ο ίδιος και οι παλαιότεροι από τους υπαλλήλους του συνήθως εργάζονται πολλές ώρες.

«Σε αυτόν τον κόσμο, όλοι θέλουν την επιτυχία, θέλουν μια καλή ζωή, θέλουν να τους σέβονται», δήλωσε ο Μα. «Σας ρωτώ όλους, εάν δεν καταβάλλετε περισσότερο χρόνο και ενέργεια από τους άλλους, πώς μπορείτε να πετύχετε αυτό που θέλετε;».

Ο Μα αναφέρθηκε στην τεχνολογική βιομηχανία σήμερα όπου κάποιοι είναι άνεργοι, είτε εργάζονται σε εταιρείες με χαμηλά έσοδα ή που βρίσκονται αντιμέτωπες με λουκέτο. «Σε σχέση με αυτούς, έως σήμερα, συνεχίζω να νιώθω τυχερός, δεν μετανιώνω που δουλεύω 12 ώρες την ημέρα, ποτέ δεν θα το άλλαζα αυτό», δήλωσε.

insider

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις