Η ξηρασία μείωσε την παραγωγή των αμπελιών της Κρήτης- Σύσκεψη στον ΕΛΓΑ

Κανένα σχόλιο

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Βουλή με τους κ.κ Θεοφάνη Κουρεμπέ  και Αθανάσιο, Ζαννιά  Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ αντίστοιχα και τους εκπροσώπους των αμπελουργών Κρήτης συμμετείχε ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ηρακλείου Βαρδάκης Σωκράτης.

Οι εκπρόσωποι των αμπελουργών τόνισαν ότι είχαν μια δύσκολη καλλιεργητική περίοδο αφού η ξηρασία, η ανεμοθύελλα και ο καύσωνας επηρέασαν την ποιότητα των αμπελιών δημιουργώντας πολλά προβλήματα στην παραγωγή. Επιπλέον, οι απεργίες των γεωπόνων του ΕΛΓΑ καθυστέρησαν τις εκτιμήσεις των ζημιών με αποτέλεσμα την μη έγκαιρη ενίσχυση των αμπελουργών.

Ο κ. Βαρδάκης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Οι εκπρόσωποι των αμπελουργών τεκμηρίωσαν πλήρως την μειωμένη παραγωγή η οποία προήλθε από τον καύσωνα, την λειψυδρία και γενικά τις άσχημες κλιματολογικές συνθήκες και δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αμφισβητηθεί». Ο κος Βαρδάκης τόνισε μεταξύ άλλων ότι πρέπει άμεσα να βρεθεί τρόπος να βοηθηθούν οι αμπελοκαλλιεργητές από τον ΕΛΓΑ, ώστε να μπορέσουν να καλλιεργήσουν και του χρόνου. Απηύθυνε έκκληση, τόσο τον πρόεδρο όσο και τον αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ να προβούν άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για άμεση αποζημίωση των αμπελουργών που πραγματικά πλήγηκαν φέτος από τις άσχημες καιρικές συνθήκες.

"Sponsored links"

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις