16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Ικανοποίηση Συλλόγου Μόνιμων Κατοίκων Παλιάς Πόλης για την απομάκρυνση των κτισμάτων της οδού Σήφακα

Ημερομηνία:

Την ικανοποίησή του για την απομάκρυνση των απαλλοτριωμένων κτισμάτων της οδού Σήφακα εκφράζει με ανακοίνωσή του το Δ.Σ. του Συλλόγου Μόνιμων Κατοίκων Παλιάς Πόλης Χανίων. Στο ίδιο κείμενο γίνεται αναφορά σε σειρά άλλων ζητημάτων όπως οι επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, η ηχορρύπανση στην Παλιά Πόλη αλλά και οι ενημερωτικές επισκέψεις μαθητών στην Παλιά Πόλη.

Πιο αναλυτικά, στο κείμενο που δόθηκε στη δημοσιότητα σημειώνονται τα εξής:

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Μόνιμων Κατοίκων Παλιάς Πόλης Χανίων στην συνεδρίαση της 3/12/18 αναφέρθηκε μεταξύ των άλλων και συμμετέχει στην γενική ικανοποίηση για την απομάκρυνση των απαλλοτριωμένων κτισματων της οδού Σήφακα.

Ύστερα από αναβολές, περιπλοκές και παλινωδιες ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να κατεδαφιστούν σχεδόν όλα τα απαλλοτριωμένα κτίσματα και η ικανοποίηση των κατοίκων αλλά και όλων των Χανιωτών θα ήταν πληρης εάν αυτή η ενέργεια περιελάμβανε και το επικινδύνως ετοιμόρροπο της γωνίας ΚΑΤΡΕ και ΣΗΦΑΚΑ. Διότι, οπως αναφέρθηκε , έχουν πολλάκις εκφραστει παράπονα δικαιολογημένα για πτώση οικοδομικών υλικών από το επικινδυνως ετοιμόρροπο με κίνδυνο τραυματισμού ανυποψίαστων διερχόμενων

Όσο δε για τα προσωρινα ληφθέντα μέτρα φύλαξης διερχόμενων επιτρεψετέ μας να τα χαρακτηρίσουμε ως μη σοβαρά και άνευ σημασιας,(Τι αντιαισθητικότητα και προσβολή στην πόλη μας!!!)

Τα μέλη του ΔΣ με την ευκαιρία των επικείμενων αυτοδιοικητικών εκλογών χαιρετίζουν τις υποψηφιότητες που έχουν μέχρι τώρα δημοσιοποιηθεί. Είναι δε σε αναμονή να μάθουν προγραμμα και ιδέες τους για την μοναδική και τεραστιας σημασίας για την πατρίδα μας και όχι μόνο Παλιά μας Πόλη και του Μόνιμους Κατοίκους της.

Συζήτησαν δε και εκφραζουν τα δικαιολογημένα τους παράπονα προς όλους του αρμόδιους για το «τέρας της ηχορύπανσης που δεν τιθασεύεται» δεν σέβεται ούτε Νομους και πόσο μαλλον την υγεία των συνανθρώπων μας. Υπάρχουν κάτοικοι που λαμβάνουν φάρμακα για να ηρεμούν από την ηχορύπανση και στο ερώτημα μας Ποιος φταίει; η Αρχαιολογία η Αστυνομία το Λιμενικό ή ο Δήμος;ή όλοι; δεν έχουμε απάντηση.

Το θέμα για όλους όσους διαμένουν στη ΠΠ. εχει ταιραστια σημασία η δε αδιαφορία των αρμοδίων επιδρά πολλαπλώς στην σκέψη των κατοίκων.

Χαιρόμαστε διπλά διότι η ιδέα μας την οποία είχαμε προτείνει στις αρμόδιες εκπαιδευτικές αρχές για να γίνονται ενημερωτικες και εκπαιδευτικές επισκέψεις των μαθητών όλων των βαθμίδων στην Παλιά μας Πόλη έχει ήδη καταστεί Θεσμός. Και θα ήταν ακόμα περισσότερο ολοκληρωμένη η ουσία αυτών των επισκέψεων εάν γινόταν αναφορά κατά την διάρκεια της ξεναγήσεις και στην τεράστια σημασία που για την διατηρηση της παλιάς μας πόλης έχει η παρουσία και η προστασία των μονημων κατοίκων της. Όλοι μας σε αυτόν τον τομέα οφείλουμε να αισθανόμαστε υπεύθυνοι και οι νεοι αλλά πόσο μαλον οι ενήλικες.

Επίσης τα μέλη του ΔΣ του Συλογου παρακαλούν όσα μέλη μας μπορούν και θέλουν, να καταθέσουν ιδέες και προτάσεις τους αλλά και υποψηφιότητες τους για το διοικητικό συμβούλιο και εξελεγκτική επιτροπή στις εκλογές που θα γίνουν τον ερχόμενο Ιανουάριο 2019.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ