23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Ισπανία: 32% περισσότεροι νεκροί από κορωνοϊό μέσα σε 24 ώρες

Ημερομηνία:

Σε ρυθμούς Ιταλίας κινείται, δυστυχώς, τις τελευταίες ημέρες ο αριθμός των θανάτων στην Ισπανία, με τη χώρα να ανακοινώνει σήμρα ότι οι νεκροί έφτασαν τους 1.326 από τους 1.002 την Παρασκευή, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του υπουργείου Υγείας.

Παράλληλα, ο αριθμός των καταγεγραμμένων περιστατικών αυξήθηκε το Σάββατο στα 24.926, από 19.980, που είχε ανακοινωθεί χθες.

Οι Ισπανοί δεν μπορούν να βγουν από τα σπίτια τους παρά για να προμηθευτούν τρόφιμα, φάρμακα και για να πάνε στις εργασίες τους.

Την ώρα που η Ισπανία μετρά νεκρούς από την πανδημία του κορονοϊού, μία θετική είδηση για τον ιό κυκλοφόρησε την Παρασκευή. Πρόκειται, ουσιαστικά, για ένα πολύ γρήγορο τεστ διάγνωσης, το οποίο το ισπανικό υπουργείο Υγείας εκτιμά ότι θα είναι έτοιμο μέχρι το προσεχές Σαββατοκύριακο.

Η πρεσβεία της Ελλάδας στη Μαδρίτη έχει οργανώσει τρεις ειδικές πτήσεις επαναπατρισμού για Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στην Ισπανία, κυρίως φοιτητές Erasmus και τουρίστες, οι οποίοι έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον τους για επιστροφή στην Ελλάδα και έχουν καταγραφεί στους καταλόγους που έχει καταρτίσει η πρεσβεία.

ant1news.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...