Ισραηλινοί επιστήμονες κοντά στην έγκαιρη διάγνωση του Αλτσχάιμερ

Κανένα σχόλιο

Οι έρευνες για την καταπολέμηση της νόσου Αλτσχάιμερ προχωρούν ολοένα και περισσότερο σε παγκόσμιο επίπεδο. Ισραηλινοί επιστήμονες βρίσκονται πολύ κοντά στην δημιουργία μιας εξέτασης αίματος που θα εντοπίζει το πρώιμο στάδιο, χωρίς ακόμα συμπτώματα, του Αλτσχάιμερ.

Τα πρώτα σημάδια, λένε οι επιστήμονες, φαίνονται στις μεταβολικές διαδικασίες που ήδη μπορεί να εντοπιστούν στον εγκέφαλο. Στη μελέτη αυτή χρησιμοποιήθηκαν πληροφορίες που είχαν συλλέξει από την περιοχή του ιππόκαμπου του εγκεφάλου, το οποίο ελέγχει την μνήμη και τη μάθηση, αυτό δηλαδή που θα υποστεί τη βλάβη καθώς το Αλτσχάιμερ εξελίσσεται.

Οι επιστήμονες ευελπιστούν να δημιουργήσουν τελικά μια απλή εξέταση αίματος που θα δίνει τα καλύτερα αποτελέσματα για τη διάγνωση και ανάλυση της αρρώστιας στα πρώτα στάδια.

"Sponsored links"

Πηγή: Arutz Sheva 7

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.
Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις