Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία: Οφείλουν να παραιτηθούν

Κανένα σχόλιο

Της Μαρίας Καούκη

Για κάθε έναν εγκληματία που ενδεχομένως αναθάρρησε έπειτα από αυτή την ανακοίνωση η ΕΙΟ είναι διπλά υπόλογη. Η Μαρία Καούκη γράφει για την υπόθεση της Σοφίας Μπεκατώρου, που έχει συγκλονίσει την Ελλάδα.

Οβιασμός είναι δυστυχώς ένα “αθέατο” έγκλημα, το οποίο δύσκολα αντέχει να εξομολογηθεί η ψυχή που τεμαχίστηκε. Σπάνια λυτρώνεται. Είναι ΈΓΚΛΗΜΑ, όχι “δυσάρεστο περιστατικό”, κατά την εγκληματική λογική της ελληνικής ιστιοπλοϊκής ομοσπονδίας (ΕΙΟ) που προσπάθησε να υποβαθμίσει με την πρώτη ανακοίνωσή της την αποτρόπαια πράξη του βιασμού εν γένει, με τον νέο “ορισμό” που της προσέδωσε και όχι μόνο όσα κατήγγειλε η Σοφία Μπεκατώρου.

"Sponsored links"

Για κάθε έναν εγκληματία που ενδεχομένως αναθάρρησε έπειτα από αυτή την ανακοίνωση η ΕΙΟ είναι διπλά υπόλογη. Για κάθε ένα παιδί που βρίσκεται στους θαλάσσιους κόλπους της ομοσπονδίας και αντιλήφθηκε πώς θα αντιμετωπιστεί σε μια αντίστοιχη περίπτωση είναι τριπλά υπόλογη. Για κάθε έναν γονιό που πήρε από χθες το παιδί του από το άθλημα και τον αθλητισμό ή σκέπτεται να το πράξει άμεσα τα μέλη του ΔΣ, τα οποία έγιναν σελίδα στο κεφάλαιο της κουλτούρας του βιασμού και δεν αντέδρασαν διαβάζοντας αυτή τη χυδαιότητα οφείλουν να παραιτηθούν. Σε κάθε περίπτωση ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης έχει χρέος να τους στριμώξει στα σχοινιά.

Μόνο ένα μέλος της ΕΙΟ έσπευσε να διαχωρίσει τη θέση του από την ομοσπονδία και το λόγο του προέδρου της, Αντώνη Δημητρακόπουλου. Προς δυσάρεστη έκπληξη όλων δεν ήταν οι γυναίκες του διοικητικού συμβουλίου της ομοσπονδίας αυτές που πρωτοστάτησαν στις αντιδράσεις. Οι γυναίκες που θα έπρεπε να σκίζουν τα ρούχα τους ενάντια στην επίσημη θέση του ΔΣ. Το έπραξε γενναία ο έφορος των Εθνικών Ομάδων της ομοσπονδίας της ιστιοπλοΐας, Γιάννης Παπαδημητρίου λέγοντας ότι “η ανακοίνωση της ΕΙΟ αφήνει εκτεθειμένη την Μπεκατώρου σε ένα τόσο σοβαρό θέμα”.

Η γενική γραμματέας της ομοσπονδίας, Νίκη Αναστασίου προχώρησε σε δύο αναρτήσεις στο Facebook. Η πρώτη ανέβηκε στο λογαριασμό της στις 12.44 το μεσημέρι της Παρασκευής. Πολλοί συνέδεσαν την παράξενη φρασεολογία που χρησιμοποίησε ως ειρωνεία απέναντι στις καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου. Το γεγονός προκάλεσε σειρά αντιδράσεων κατά της Νίκης Αναστασίου που διέγραψε την ανάρτηση και ακολούθησε δεύτερη, στην οποία δήλωσε φεμινίστρια και καταδίκασε τη “θλιβερή εμπειρία” της Μπεκατώρου, χωρίς να διαχωρίσει τη θέση της από την ΕΙΟ.

Η Αγγελική Βεντούρη Σέρφα (Αντιπρόεδρος και Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων) και η Σιαγκρή Ελένη (Αν. Έφορος Ν.Δ Ελλάδος , Αναπληρωματικό Μέλος) είναι οι άλλες δύο γυναίκες του διοικητικού συμβουλίου. Ούτε αυτές δεν έχουν αντιδράσει επισήμως, όπως θα περίμενε κάποιος να πράξει -τουλάχιστον- μια γυναίκα απέναντι σε αυτή τη θέση – έκτρωμα της Ε.Ι.Ο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Ι.Ο.

Αντώνης Δημητρακόπουλος – Πρόεδρος
Αγγελική Βεντούρη Σέρφα – Αντιπρόεδρος και Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων
Ανδρονίκη Αναστασίου – Γενική Γραμματέας
Γιάννης Βασιλειάδης – Ταμίας , Υπεύθυνος Διαχείρισης Μαρίνας
Αθανάσιος Πατητάρος – Αντιπρόεδρος , Υπεύθυνος Β. Ελλάδος
Λάκης Παπαθανασίου – Μέλος, Υπεύθυνος Συντονιστής Περιφερειών
Ιωάννης Μπέης – Ειδικός Γραμματέας , Μέλος
Παντελής Παυλίδης – Έφορος Εκδηλώσεων και Χορηγιών
Γιώργος Παπαστεφάνου – Έφορος Υλικού , Έφορος Περιφέρειας Αθηνών
Δημήτρης Κακαλίκας – Έφορος Ν.Δ. Ελλάδος
Χρήστος Δημητράκος – Έφορος Θεσσαλονίκης
Κωνσταντίνος Χατζηκωνσταντίνου – Έφορος Β Ελλάδος
Γιάννης Παπαδημητρίου – Έφορος των Εθνικών Ομάδων (Παραιτήθηκε διαχωρίζοντας τη θέση του)
Γιώργος Χριστόπουλος – Eφορος γραφείων εγκαταστάσεων και μέσων
Λάζαρος Τσαλίκης – Εκπρόσωπος Ε.Α.Θ. στο Δ.Σ
Ελένη Σιαγκρή – Αν. Έφορος Ν.Δ Ελλάδος , Αναπληρωματικό Μέλος
Δημήτρης Χριστοδούλου – Αν. Έφορος Περιφέρειας Νήσων Αιγαίου, Αναπληρωματικό Μέλος
Αριστείδης Ρούσσης – Αν. Έφορος Περιφέρειας Αθηνών , Αναπληρωματικό Μέλος
Μιχαήλ Μπολιάκης – Αναπληρωματικό Μέλος

*Η ομοσπονδία ζήτησε την παραίτηση του Αριστείδη Αδαμόπουλου (Αντιπρόεδρος, Υπεύθυνος Γραφείου Αθλητισμού, Εφορος Κεντρικής Ελλάδος), έπειτα από τις εις βάρος του καταγγελίες.

SPORT 24

"Sponsored links"

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις