Ιστορική απόφαση: Η Ελλάδα προχωρά στην αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους

Κανένα σχόλιο

Στην αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους προχωρά η ελληνική Βουλή σε μια ιστορική απόφαση που πρόκειται να λάβει στις 22 Δεκεμβρίου κι ενώ θα βρίσκεται στην Αθήνα ο Μαχμούντ Αμπάς. Ο υπουργός Εξωτερικών υπέγραψε ήδη απόφαση με την οποία δεσμεύεται το ελληνικό δημόσιο να ονοματίζει την Παλαιστίνη «ενιαία και παντού» ως Παλαιστίνη, ενώ σε συνεργασία με τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση διαμορφώνεται σχέδιο Ψηφίσματος.

Η αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους, που ο Νίκος Κοτζιάς χαρακτηρίζει «δείγμα της πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής» που ασκεί η κυβέρνηση, θα πραγματοποιηθεί από την ελληνική Βουλή στις 22 Δεκεμβρίου.

Ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς θα βρίσκεται στη χώρα μας από την προηγούμενη στο πλαίσιο της διήμερης επίσημης επίσκεψης. Θα συναντηθεί μεταξύ άλλων με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ενώ θα επισκεφθεί και το ελληνικό Κοινοβούλιο.

"Sponsored links"

Η αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους θα πραγματοποιηθεί από την ελληνική Βουλή και όχι από το ελληνικό κράτος, προκειμένου όπως σημειώνεται, «να μην διαταραχθούν οι πολύ καλές ελληνοϊσραηλινές σχέσεις».

Εξαιτίας αυτής της «περίπου» αναγνώρισης, η Ελλάδα μπαίνει σε ένα ιδιότυπο καθεστώς σχετικά με τις χώρες έχουν αναγνωρίσει την Παλαιστίνη ως κράτος.

Ως κράτη, κι όχι μόνο ως κοινοβούλιο όπως το κάνει τώρα η Ελλάδα, αναγνωρίζουν την Παλαιστίνη όλες οι χώρες της Ασίας, σχεδόν όλες της Αφρικής και της Λατινικής Αμερικής, η Ρωσία, οι χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ και η Σουηδία.

koutipandoras.gr

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις