Γέμισε η πλατεία στην εκδήλωση για την ανακαίνιση του χώρου των Συσσιτίων Σπλάντζιας| Φωτός

Κανένα σχόλιο

Ο δεσμός της τοπικής κοινωνίας με τα συσσίτια Σπλάντζιας επαναβεβαιώθηκε.

Σε μία όμορφη εκδήλωση έξω από τον χώρο των Συσσιτίων, με το σύνθημα στον τοίχο “να μη ζήσουμε σα δούλοι” να δεσπόζει, οι Χανιώτες επαναβεβαίωσαν τους δυνατούς δεσμούς που έχουν με τα συσσίτια της Σπλάντζιας, που από το 1963 προσφέρουν στους συνανθρώπους που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη.

Ο χώρος ήταν κατάμεστος από πολίτες που πλήρωσαν το αντίτιμο των 5 ευρώ για να στηρίξουν το έργο των συσσιτίων. Συνολικά, το καθαρό ποσό που συγκεντρώθηκε δεν ήταν μεγάλο, μόλις που ξεπέρασε τα 1.300 ευρώ, όμως πέραν των χρημάτων, αυτό που είχε μεγαλύτερη σημασία ήταν ότι οι πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα.  Έκατσαν στα ίδια τραπέζια, μίλησαν, αλλά έφαγαν και νοστιμιές και απόλαυσαν τη βραδιά με την όμορφη μουσική του συγκροτήματος “Εντέχνως Λαϊκοί”.

"Sponsored links"

Αφορμή για την εκδήλωση στάθηκαν τα εγκαίνια των χώρων του συσσιτίου.

Την ηχοληψία ανέλαβε ο Κώστας Κεζέμπογλου, ο οποίος συμμετείχε και αυτός με δικά του τραγούδια στη βραδιά.

Ο Σύλλογος Φιλόπτωχοι Αδερφοί Σπλάντζιας Χανίων λειτουργεί από το 1963.

Προσφέρει καθημερινά μαγειρεμένο φαγητό 300 μερίδων σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη, ανεξαρτήτως εθνικότητας, Έλληνες και αλλοδαπούς.

  • Προσφέρει οδοντιατρική περίθαλψη δωρεάν από εθελοντές οδοντιάτρους.
  • Μηνιαία ενίσχυση σε άπορες οικογένειες σε είδη τροφίμων, ρουχισμού, υπόδησης και φαρμάκων.
  • Δωρεάν εκπαίδευση σε παιδιά και νέους στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.
  • Στη βιβλιοθήκη υπάρχει η δυνατότητα δανεισμού βιβλίων καθώς και άλλες δραστηριότητες για την δημιουργική απασχόληση και ψυχαγωγία των παιδιών με την καθοδήγηση εθελόντριας.

"Sponsored links"

  • Αντιμετώπιση εξολοκλήρου της δαπάνης αναγκαίας μετακίνησης ασθενών σε νοσοκομεία των Αθηνών.
  • Οικονομική συμπαράσταση σε αποφυλακισμένους και οικονομικά αδύναμα άτομα.
  • Διάφορες άλλες δραστηριότητες τις οποίες τους ζητούν να καλύψουν άλλοτε ο Δήμος ή άλλοι κοινωνικοί φορείς της πόλης.

Η παρουσία στα Συσσίτια του Κωστή Νικηφοράκη, ενός προικισμένου και χαρισματικού ανθρώπου που έφυγε πρόωρα, βάθυνε τα πολιτικά χαρακτηριστικά του όλου εγχειρήματος κάνοντας ξεκάθαρα ορατή τη λεπτή γραμμή που ξεχωρίζει τη φιλανθρωπία από την κοινωνική αλληλεγγύη, η οποία αποκτά περιεχόμενο προτείνοντας τρόπους συλλογικής δράσης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων ενώ εξαιρετικά σημαντική και σε βάθος χρόνου ήταν και η προσφορά του Μανώλη Καλλιγέρη που πρόσφατα απεβίωσε, του ανθρώπου που αφιέρωσε τη ζωή του στα συσσίτια και επί χρόνια διετέλεσε πρόεδρος τους.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις