22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Ισόβια και κάθειρξη 15 ετών για τη δολοφονία και τον βιασμό της Ελένης Τοπαλούδη

Ημερομηνία:

Ισόβια για την ανθρωποκτονία και 15 χρόνια στον καθένα από τους δύο κατηγορούμενους για τον βιασμό της Ελένης Τοπαλούδη! Έγινε δεκτή η πρόταση της εισαγγελέως, δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό στους δύο κατηγορούμενους.

Οι αυστηρότερες των ποινών επιβλήθηκαν στους δύο κατηγορούμενους για τον βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη.

Η ομόφωνη απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, που έκρινε ένοχους τους δύο κατηγορούμενους, «έδειξε», ουσιαστικά, τον δρόμο και για τις ποινές τους.

​Αφού, λοιπόν, εξετάστηκαν τα αιτήματα των συνηγόρων υπεράσπισης για ελαφρυντικά, το δικαστήριο τα απέρριψε ομόφωνα, με την εισαγγελέα να προτείνει τις ανώτερες ποινές που προβλέπονται.

Παράλληλα, διευκρινίστηκε ότι το δικαστήριο δεσμεύεται να επιβάλλει ποινή για το αδίκημα του βιασμού με τον επιεικέστερο νόμο, που ίσχυε τον χρόνο τέλεσης της πράξης, δηλαδή το ανώτερο τα 15 έτη.

Λίγο νωρίτερα, η εισαγγελέας ζήτησε, κλείνοντας την αγόρευση της, «να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό».

«Αλήθειες δεν άκουσα. Οι κατηγορούμενοι δεν έδειξαν μεταμέλεια και με τη στάση τους ενέπαιζαν καθ’ όλη τη διάρκεια της δίκης το δικαστήριο και συνεχίζουν να διασύρουν τη μνήμη της Ελένης. Υπήρξε έλλειψη ειλικρινούς θέσης μέχρι το τέλος», τόνισε χαρακτηριστικά, κάνοντας λόγο για «ηθική διαστροφή του χαρακτήρα των κατηγορουμένων την ώρα που τα στοιχεία της δικογραφίας βοούν».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ