Ιταλική πόλη δημιουργεί νέο νόμισμα για να αντιμετωπίσει τον COVID-19

Κανένα σχόλιο

Μια μικρή πόλη της νότιας Ιταλίας με 550 κατοίκους, το Castellino del Biferno, άρχισε να κόβει το δικό του νόμισμα, που ονομάζεται Ducati, ως μέθοδος στήριξης της τοπικής οικονομίας τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο δήμαρχος της πόλης Enrico Fratangelo, μελετούσε τα χρήματα για 12 χρόνια πριν αποκτήσει την ευκαιρία να δοκιμάσει τις ιδέες του.

“Αποφασίσαμε να κόψουμε χρήματα για να βεβαιωθούμε ότι η τοπική οικονομία θα μπορούσε να αντέξει τον αντίκτυπο της κατάστασης. Όσο μικρή και αν είναι αυτή η οικονομία, υπάρχουν τρεις ή τέσσερις επιχειρήσεις ακόμα ανοιχτές, χωρίς να εξετάσουμε μπαρ ή παμπ”, εξήγησε ο Fratangelo.

"Sponsored links"

Το Ducati διανέμεται στους κατοίκους με βάση τις οικονομικές τους ανάγκες και μπορεί να δαπανηθεί για βασικά αγαθά. Για να ελαχιστοποιηθεί οποιαδήποτε σύγχυση, η αξία του 1 Ducati θα ισούται με 1 ευρώ. Το δημοτικό συμβούλιο έλαβε 5.500 ευρώ από την κυβέρνηση για την έκδοση δελτίων φαγητού, και με την προσθήκη των δικών τους αποταμιεύσεων, μπόρεσαν να χρηματοδοτήσουν τη λύση.

Η όλη διαδικασία διαχειρίζεται τοπικά με υδατογραφημένο χαρτί, με ιδιαίτερη προσοχή για να διασφαλιστεί ότι δεν μεταδίδουν τον ιό, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη καταστήματος Antonio Lannaocone: Ξεκινάμε με υδατογράφημένο χαρτί με , στη συνέχεια εκτυπώνουμε τα χαρτονομίσματα – σύμφωνα με το σχέδιο που συμφωνήθηκε με τη διοίκηση – σε ένα φύλλο χαρτιού. Στη συνέχεια τοποθετούμε σε στρώματα το φύλλο, έτσι ώστε οι λογαριασμοί να μπορούν να απολυμανθούν. Μόλις πλαστικοποιηθεί, κόβουμε το τραπεζογραμμάτια με τις τελικές του διαστάσεις. ”

Κάθε δύο εβδομάδες, τα καταστήματα μπορούν να επιστρέφουν οποιοδήποτε Ducati στο δημοτικό συμβούλιο με αντάλλαγμα το αντίστοιχο ποσό σε ευρώ.

Η ιδέα ενός τέτοιου νομίσματος έχει δοκιμαστεί στο παρελθόν στην Ιταλία το 2016. Η Gioiosa, επίσης στα νότια της Ιταλίας, φιλοξενεί μια ομάδα αιτούντων άσυλο και χρησιμοποιεί ένα τοπικό νόμισμα που είναι αποδεκτό μόνο σε τοπικά καταστήματα. Αναφερόμενη ως «εισιτήρια», αυτή η προσέγγιση βοηθά να διασφαλιστεί ότι οι τοπικές επιχειρήσεις επωφελούνται, μειώνοντας κάθε πιθανή ένταση με τις νέες αφίξεις.

thesstoday.gr

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις