ΙΧΝΗΛΑΤΩΝΤΑΣ… ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ: Η Πείνα στην Κατοχή | Φωτός

Κανένα σχόλιο

Του Γιώργου Σταράκη

Χειμώνας 1941 – 42. Κατοχή. Πείνα. Νεκροί πάνω από 100.000.

Η Αθήνα ζει έναν από τους χειρότερους χειμώνες

"Sponsored links"

Η Σουηδική Κυβέρνηση συγκινήθηκε.


Συγκροτείται μικτή Σουηδό-Ελβετική επιτροπή και για 3 χρόνια μοιράζει περίπου650.000 τόνους τρόφιμα σε όλη την Ελλάδα που πεινά από τη σκληρή κατοχή υπό την αιγίδα του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού.

Η Ελλάδα ελευθερώνεται. Η πείνα πάλι μεγάλη. Ο Στρατηγός Μάρσαλ επιχειρεί να μην επικρατήσουν οι κομμουνιστές με τη λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

"Sponsored links"

Η Ουάσινγκτον με τους δικούς τους όρους δίνουν χορηγία στα Ευρωπαϊκά κράτη που συμφωνούν. Αναμεσά τους η πατρίδα μας. Καράβια με “UNRRA” έρχονται.

ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΔΗΜΟΤΗΣ Ο JAC DE ROUGEMONT

27 Απριλίου 1945, ημέρα Παρασκευή, συνεδριάζει το Δημοτικό μας Συμβούλιο: «Ανακηρύσσει επίτιμον δημότην Δήμου πόλεως Ρεθύμνης τον αξιότιμον Διευθυντήν του εν Κρήτη Γραφείου Διανομής Ερυθρού Σταυρού Ελβετόν κ. Jac De Rougemont για τας ύψιστας υπηρεσίας τας οποίας παρείχε υπό την ιδιότητα του ταύτην δια την διάσωσιν εκ της πείνας και των ασθενειών του λαού μας.

Ορίζει όπως αντίγραφον του παρόντος εγχειρισθή η αποστολή προς του ως άνω ανακηρυσσόμενου επίτημου Δημότην».

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις