Ιωάννα Καρυστιάνη, Μάρω Δούκα, Σταμάτης Κραουνάκης, Σπύρος Ορνεράκης αλλά και Γιάννης Μαργαρώνης συμμετέχουν στην πρωτοβουλία αποτροπής της ξενοδοχοποίησης στο Λόφο Καστέλι

Κανένα σχόλιο

Ιωάννα Καρυστιάνη, Μάρω Δούκα, Σταμάτης Κραουνάκης, αλλά και Γιάννης Μαργαρώνης συμμετέχουν στην πρωτοβουλία αποτροπής της ξενοδοχοποίησης στο Λόφο Καστέλι

Νέες υπογραφές συμπόρευσης με το κάλεσμα της πρωτοβουλίας των 22 πολιτών είχαμε σήμερα. Γνωστοί πολίτες των Χανίων αλλά και άνθρωποι των γραμμάτων και του πολιτισμού όπως η Ιωάννα Καρυστιάνη, ο Σταμάτης Κραουνάκης και η Μάρω Δούκα και ο Σπύρος Ορνεράκης συμμετέχουν στην πρωτοβουλία  ενάντια στη μετατροπή των κτιρίων στο Λόφο Καστέλι σε ξενοδοχείο. Όπως τονίζεται σε σχετικό κείμενο προς αυτή την κατεύθυνση καλούν σε ανοικτή σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί την την Δευτέρα 12 Οκτωβρίου στις 18.00 στο  Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας με στόχο την διοργάνωση μαζικών κινητοποιήσεων, την ενημέρωση της κοινής γνώμης στην Ελλάδα και το εξωτερικό και την διερεύνηση λήψης ένδικων μέσων κατά της σύμβασης.

Ποιες είναι οι νέες υπογραφές στην πρωτοβουλία ενάντια στην εκποίηση:

"Sponsored links"

Αεράκης Μιχάλης
Αλεβιζάκης Παναγιώτης
Αρχοντάκης Κώστας του Εμμανουήλ
Βουτετάκη Κατερίνα
Γιαννουλάκη Αθηνά
Δούκα Μάρω
Καλυβιανάκη Κατερίνα
Καρυστιάνη Ιωάννα
Κορονιωτάκης Μανώλης
Κραουνάκης Σταμάτης
Λιοδάκης Ανδρέας
Μαργαρώνης Γιάννης
Μαχαιρίδης Χρήστος
Μπέλμπας Χρήστος
Μπούχλη Ελένη
Ντουντουνάκης Μανώλης
Ορνεράκης Σπύρος
Πιτσιτάκης Γιώργος
Ποντικάκης Φώτης
Τζοτζολάκης Μανώλης
Τζοτζολάκη Όλγα
Φουρναράκης Ιωσήφ
Φραγκάκης Μανώλης
Χναράς Γιάννης

Ολόκληρο το κείμενο του καλέσματος και οι πρώτες υπογραφές

Τα κτήρια στο Λόφο Καστέλι, που η τέως και νυν πρυτανική αρχή του Πολυτεχνείου Κρήτης αποφάσισε να εκμίσθωση/εκχώρηση προκειμένου να γίνουν ξενοδοχεία αποτελούνμαζί με άλλα μνημεία τον πυρήνα της πολιτισμικής μας κληρονομιάς, την “καρδιά” της πόλης των Χανιών από τα νεολιθικά χρόνια μέχρι τις πρώτες δεκαετίες του 20ού αιώνα.

Τα μέλη της πλειοψηφίας της συγκλήτου του Πολυτεχνείου Κρήτης, ακόμα και πρόσφατα, δεν επέδειξαν ούτε σεβασμό ούτε ευγνωμοσύνη στη τοπική κοινότητα η οποία φρόντισε να περιέλθουν τα μνημεία της προκειμένου να στηριχθεί το τότε νεοσύστατο ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα στεγάζοντας τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες του.

Πρόκειται για απόφαση η οποία είναι εχθρική προς την πόλη και τους κατοίκους της.

Πιστεύουμε ότι η σύμβαση του Πολυτεχνείου Κρήτης με τον ιδιώτη πρέπει να ανακληθείάμεσα μετά και τις πρόσφατες αποκαλύψεις που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας. Δυστυχώς η πλειοψηφία των πρυτανικών αρχών εξακολουθεί να επιμένει παρά τις συνεχιζόμενες αντιδράσεις από την ίδια την οργανωμένη τοπική κοινωνία.

Ως εκ τούτου τον λόγο τώρα τον έχουν οι φορείς της πόλης και κυρίως οι πολίτες αυτού του τόπου οι οποίοι πρέπει να ενεργοποιηθούν και να αντιδράσουν μαζικά.

Αναλαμβάνουμε σήμερα την πρωτοβουλία για ανοικτό πάνδημο κάλεσμα προκειμένου να αποτρέψουμε την εκποίηση. Τονίζουμε την ανάγκη διεύρυνσης της πρωτοβουλίας μας με τη συμμετοχή όλων των φορέων και Χανιωτών πολιτών.

Καλούμε σε ανοικτή σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί με νέα ημερομηνία την Δευτέρα 12 Οκτωβρίου στις 18.00 στο  Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας με στόχο την διοργάνωση μαζικών κινητοποιήσεων, την ενημέρωση της κοινής γνώμης στην Ελλάδα και το εξωτερικό και την διερεύνηση λήψης ένδικων μέσων κατά της σύμβασης.

"Sponsored links"

Αγγελάκη Μαριάννα
Ανδριανάκης Μιχαήλ
Βεργεράκης  Λευτέρης
Βλαζάκη Μαρία
Γιανναράκη Παρασκευή
Γιατρουδάκης Βασίλης
Γύπαρης Κώστας
Κλωνιζάκης Μίλτος
Κυριακάκης Γιάννης
Λεκάκης Ευθύμης
Λουτσέτης Χαράλαμπος
Μακράκη Χρυσούλα
Μαρκουλάκης Στέφανος του Εμμανουήλ
Μπιτσάκη Δανάη
Παπαδουλάκης Γιάννης
Πιστόπουλος Ζαχαρίας
Σκαμνάκης Αντώνης
Τσουκάτος Γιάννης
Σημανδηράκη Ζαχαρένια
Σταυρουλάκης Κώστας
ΧιωτάκηςΣήφης του Γεωργίου
ΧιωτάκηςΣήφης του Ιωσήφ

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις