22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Ι. Μπασιάς: “Ανοησία τα μεγάλα κοιτάσματα νότια της Κρήτης”

Ημερομηνία:

Aνοησία χαρακτήρισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων Ιωάννης Μπασιάς την άποψη που διατύπωσε πρόσφατα στην Αθήνα παράγοντας της αγοράς ενέργειας, σύμφωνα με την οποία στο κοίτασμα της Κρήτης «κρύβεται» φυσικό αέριο 250 δισ. κυβικών μέτρων, δηλαδή ποσότητα ανάλογη του κοιτάσματος Ζορ στην Αίγυπτο.

«Δεν έχουμε φτάσει ακόμη στη μέρα της κρίσης. Μόνο τότε, δηλαδή όταν θα έχουμε πραγματικά αποτελέσματα, θα μπορέσουμε να σχηματίσουμε την πραγματική εικόνα», εξήγησε ο κ. Μπασιάς μιλώντας σε συνέδριο του Economist στη Λευκωσία.

Παρόλα αυτά, ο ίδιος αναγνώρισε τη δυναμική της ευρύτερης περιοχής ως προς την προοπτική της να προσελκύσει επενδύσεις και να δημιουργήσει νέες εστίες παραγωγής ενέργειας. «Το ερώτημα είναι πώς θα αυξήσουμε την προσφορά από την ανατολή προς τη δύση ώστε να περιορίσουμε την εξάρτηση του νότου από τον βορρά», τόνισε ο κ. Μπασιάς.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ