17.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Κάλεσμα για ειρήνη και συνεργασία των λαών της Αν. Μεσογείου απευθύνει τα Diem 25 Ελλάδας – Τουρκίας – Γερμανίας

Ημερομηνία:

Με αφορμή την ολοένα και κλιμακούμενη ένταση στο Αιγαίο, επιτροπές σε Ελλάδα, Τουρκία και Γερμανία  που εντάσσονται στην ευρωπαϊκή πρωτοβουλία του Γ. Βαρουφάκη Diem25, ,καλούν με κοινή τους ανακοίνωση, σε ειρήνη μεταξύ των λαών, συνεργασία και προώθηση της πράσινης κοινής ευημερίας, εντός της Αν. Μεσογείου.

Τα μέλη του κινήματος από τις τρεις χώρες θέτουν στο προσκήνιο, όπως αναφέρουν, «τα κοινά συμφέροντα των λαών», διευκρινίζοντας ότι αυτά δεν ταυτίζονται με τις βλέψεις της εκάστοτε εγχώριας ολιγαρχίας, και παίρνοντας σαφείς αποστάσεις από την λογική «των εντάσεων, των εξορύξεων και των καταστροφικών πολιτικών λιτότητας».

Με τίτλο «ο Διεθνισμός στην  υπηρεσία των λαών» το Diem25 δείχνει το στίγμα των αντιλήψεων του, τόσο σε ότι αφορά την θάλασσα της Αν. Μεσογείου ,όσο και ευρύτερα στο τρόπο που προσεγγίζει την εξωτερική πολιτική.

Αποδίδοντας τις εντάσεις στις εκατέρωθεν βλέψεις της ολιγαρχίας και των πολυεθνικών για κερδοφορία, τάσσονται με ξεκάθαρο τρόπο κατά των εξορύξεων, κάνοντας λόγο «θανάσιμες επιπτώσεις», τόσο σε περιβαλλοντικό επίπεδο όσο και ως προς την ποιότητα της ζωής των λαών.

Υπό αυτό το πλαίσιο κι όπως έχουν κάνει ήδη γνωστό μέσα από την  διακήρυξη του κινήματος, προσβλέπουν σε μια Οικολογική, Ειρηνική,  Διεθνιστική Ευρώπη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Κάποιοι κλιμακώνουν αυτές τις μέρες την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο, ιδίως μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Δεν είναι άλλοι από τους συνήθεις κερδοσκόπους των πετρελαϊκών πολυεθνικών, τους εμπόρους οπλικών συστημάτων, τους πολεμοκάπηλους και, βέβαια, τους πολιτικούς που είναι ταγμένοι στην υπέρ πάντων συντήρηση ενός μη βιώσιμου οικονομικού συστήματος.

Αποτελούν μια ανίερη συμμαχία αποφασισμένη να προβεί παντού σε εξορύξεις πετρελαίου και φυσικού αερίου που θα επιφέρουν θανάσιμες επιπτώσεις στο τοπικό περιβάλλον, στο κλίμα του πλανήτη, και στις προοπτικές των λαών της περιοχής για Ειρήνη και Ευημερία. Τίποτα δεν τους κινητοποιεί εκτός από συμφέροντα που συστηματικά και αδιάκοπα βασιλεύουν διαιρώντας τους λαούς για να υφαρπάξουν το μέλλον τους.

Όπως δηλώνουμε και στο μανιφέστο μας, το DiEM25 στοχεύει προς μια Οικολογική Ευρώπη ταγμένη στην παγκόσμια Πράσινη Μετάβαση. Μια Ευρώπη με ιστορική συνείδηση που αναζητά ένα φωτεινό μέλλον χωρίς να κρύβεται από το παρελθόν της. Μια Διεθνιστική Ευρώπη που γνωρίζει ότι κανένας Ευρωπαίος δε μπορεί να είναι ελεύθερος αν ακόμη κι ένας λαός ζει ανελεύθερα. Μια ειρηνική Ευρώπη που αποκλιμακώνει τις εντάσεις στη γειτονιά της και εκτός αυτής.

Είναι επόμενο λοιπόν, σε μια περίοδο αυξανόμενων εντάσεων, το DiEM25 να παλεύει για τη μετατροπή του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου σε Θάλασσα Ειρήνης, Συνεργασίας, Ανανεώσιμης Ενέργειας για Όλους και Κοινής Πράσινης Ευημερίας».

H Εθνική Επιτροπή του DiEM25 Γερμανίας

H Εθνική Επιτροπή του DiEM25 Ελλάδας

H Εθνική Επιτροπή του DiEM25 Τουρκίας

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ