Κάλεσμα προσευχής για τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης από την Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης

Κανένα σχόλιο

Κάλεσμα για «καρδιακής προσευχής και δεήσεως» για την ενίσχυση της υγείας του Σεβασμιωτάτου και την παρέλευση της δοκιμασίας του παραγγέλλει η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης, με συνοδικό εγκύκλιο σημείωμα προς τον Ιερό Κλήρο, τις Μοναστικές Αδελφότητες και τον ευσεβή λαό της Μεγαλονήσου. Ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Ειρηναίος βρίσκεται εδώ και σχεδόν δύο εβδομάδες στο νοσοκομείο. Η κατάσταση της υγείας του είναι σταθερή. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο νοσοκομείο, ο Σεβασμιότατος έχει υποβληθεί σε τραχειοστομία και γαστροστομία. Στο πλαίσιο αυτό, η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος έστειλε μήνυμα στον ευσεβή λαό, με σκοπό να ενισχυθεί πνευματικά ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος, ο οποίος σε όλη τη διάρκεια του βίου του ήταν ευσεβής και φρόντιζε το ποίμνιό του.

Η εγκύκλιος

Συγκεκριμένα, το συνοδικό εγκύκλιο σημείωμα αναφέρει: «Ως είναι ήδη γνωστόν, ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος, πρόεδρος της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης, νοσηλεύεται εις το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, αρχικώς εις τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και έπειτα εις τη Νευρολογική Κλινική, και δέχεται τη φροντίδα της επιστήμης και των εκλεκτών ιατρών, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της υγείας του.

"Sponsored links"

Η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης εκφράζει θερμές ευχαριστίες στη Διοίκηση, το ιατρικό, το νοσηλευτικό και το λοιπό προσωπικό του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου για τις άοκνες προσπάθειες και την προσφορά τους, τόσο προς τον Σεβασμιότατο Πρωθιεράρχη της Εκκλησίας Κρήτης, αλλά και προς όλους τους ασθενείς, με στόχο τη διαφύλαξη του πολύτιμου αγαθού της ζωής και της υγείας.

Ταυτόχρονα, στρέφομε τη σκέψη, τον νου και την καρδιά μας στον Τρισάγιο Θεό, καθώς Εκείνος έχει τον πρώτο και τον έσχατο λόγο για όλους τους ανθρώπους και παρακαλούμε καρδιακά, όλοι μαζί, ως το Σώμα της Εκκλησίας, σε συναγερμό προσευχής και αναφοράς στον Θεό, υπέρ της υγείας του Πολυσεβάστου Γέροντος.

Με το συνοδικό τούτο εγκύκλιο σημείωμα, κατόπιν ομόφωνης γνώμης πάντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών της Εκκλησίας Κρήτης, η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης απευθύνεται προς τον Ιερό Κλήρο, τις Μοναστικές Αδελφότητες και τον ευσεβή λαό της Μεγαλονήσου, και παραγγέλλει κάλεσμα καρδιακής προσευχής και δεήσεως, για την ενίσχυση της υγείας του Σεβασμιωτάτου και την παρέλευση της δοκιμασίας του

Καλούμαστε όλοι μαζί, αυτές τις ημέρες, κλήρος και λαός, να ενώσουμε τις προσευχές και τις δεήσεις μας υπέρ της υγείας του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ειρηναίου, μέσα εις τη Θεία Λειτουργία, με την τέλεση Ιερών Παρακλήσεων και εις τις κατ’ ιδίαν προσευχές μας. Τούτο αποτελεί επιτακτικό χρέος ευγνωμοσύνης και ελάχιστο αντίδωρο στον Πολιό και Πολυσέβαστο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης, ο οποίος σε όλη την πορεία της ζωής του πορεύεται και προσφέρεται “εν νηστείαις και αγρυπνίαις”, προσευχόμενος νύκτα και ημέρα “υπέρ παντός του λαού”.

Το συγκεκριμένο κείμενο αποτέλεσε πρόταση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ. Ειρηναίου, η οποία υιοθετήθηκε από τα μέλη της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου, στην οποία πρόεδρος είναι ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Ειρηναίος. Αποτελεί μια έμπρακτη απόδειξη αγάπης και συμπαράστασης των μητροπολιτών και άλλων κατώτερων κληρικών στο πρόσωπο του Σεβασμιωτάτου».

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις