21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Κάλεσμα της Εργατικής Αλληλεγγύης για την απεργία στο νοσοκομείο Χανίων

Ημερομηνία:

Την Τετάρτη 20 Μάη οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία ξαναπιάνουν το νήμα των αγώνων με 24ωρη απεργία διεκδικώντας λεφτά για τη δημόσια και δωρεάν υγεία και πρόνοια, προσλήψεις προσωπικού και εξόφληση των δεδουλευμένων τους, για να μην κλέψουν τα αποθεματικά και των νοσοκομείων, ενώ η ΑΔΕΔΥ καλεί όλο το δημόσιο σε συμπαράσταση οργανώνοντας τετράωρη στάση εργασίας 12:00-16:00.

Είναι η πρώτη μεγάλη απάντηση των εργαζόμενων που έρχεται μετά την εκλογή της νέας κυβέρνησης, για να στείλει το μήνυμα ότι οι εργαζόμενοι διεκδικούν να πάρουν πίσω όλα όσα τους έκλεψαν.  Γίνεται σε μία πολύ κρίσιμη περίοδο, τη στιγμή που η ΕΕ και το ΔΝΤ συνεχίζουν τους εκβιασμούς απέναντι στην κυβέρνηση, η οποία ετοιμάζεται να υπογράψει μία νέα συμφωνία -μνημόνιο που προβλέπει πρωτογενές πλεόνασμα, δηλαδή λιτότητα, περικοπές και ιδιωτικοποιήσεις.

τσι, το πρακτικό αποτέλεσμα για την υγεία, αλλά και για το σύνολο των δημόσιων κοινωνικών υπηρεσιών, είναι ότι τα βασικά πλαίσια των μνημονιακών προϋπολογισμών και επιλογών που έβαλαν οι Λοβέρδοι, οι Γεωργιάδηδες και οι Βορίδηδες παραμένουν. Χρειάζεται σύγκρουση με όλους αυτούς που θέλουν να συνεχίσουμε να πληρώνουμε το χρέος που αυτοί δημιούργησαν, σε βάρος της υλοποίησης των δικών μας αναγκών για δουλειές, αυξήσεις, δικαιώματα, Υγεία και Παιδεία. Το εργατικό κίνημα με τους αγώνες του μπορεί να επιβάλλει «μονομερείς ενέργειες», όπως η διαγραφή του χρέους και η κρατικοποίηση των τραπεζών με εργατικό έλεγχο, για να υπάρξει ακόμα και η πιο στοιχειώδης βελτίωση στη ζωή μας.

Είναι η ώρα να διεκδικήσουμε νικηφόρα όσα μας άρπαξαν. Για να ξαναγυρίσουν πίσω όλοι οι απολυμένοι στις δουλείες τους. Για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις δομές. Για να ανοίξουν όλες οι υπηρεσίες, τα σχολεία και τα νοσοκομεία που έκλεισαν. Να ανοίξουν τα κλειστά εργοστάσια. Να σταματήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις. Να κερδίσουμε πίσω μισθούς, συντάξεις και συλλογικές συμβάσεις. Όλοι μαζί μπορούμε να νικήσουμε!

Όλοι/ες στη συγκέντρωση Τετάρτη 20 Μάη, 12:30μμ στην πύλη του Νοσοκομείου Χανίων.

Εργατική Αλληλεγγύη

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ηράκλειο: Αναστάτωση σε γειτονιά από 44χρονο που ήθελε να αυτοκτονήσει

Αναστάτωση προκάλεσε τα ξημερώματα σε γειτονιά του Ηρακλείου ένας...

Κωνσταντοπούλου: «Ό,τι γίνεται στην κυβέρνηση είναι ευθύνη Μητσοτάκη»

«Η ΝΔ προσπάθησε να κλείσει γρήγορα τη συζήτηση και...

Ένοχος ο Ηλίας Μίχος και για τον βιασμό της 12χρονης στα Σεπόλια – Αθώα η μητέρα

Την ενοχή του Ηλία Μίχου, βασικού κατηγορούμενου για την...

Αλιεύτηκε τόνος βάρους 485 κιλών – 25 ευρώ το κιλό στην αγορά

Μια απίστευτη ψαριά έκανε ένας ψαράς στον Αστακό, καθώς στα δίχτυα...