“Κάποιες γυναίκες έχουν ξεφύγει”

2 Σχόλια

Φίλος αναγνώστης της εφημερίδας μας έστειλε το παρακάτω κείμενο:

Κάποιες γυναίκες έχουν ξεφύγει…

Κατ’ αρχάς να πω ότι θεωρώ πολύ θετικό ότι οι γυναίκες επιτέλους διεκδικούν και κερδίζουν τη θέση που τους αξίζει στην κοινωνία. Όμως μέσα σε όλα αυτά τα θετικά, υπάρχουν και τα παρατράγουδα.

"Sponsored links"

Υπάρχουν γυναίκες που νομίζουν πως επειδή είναι γυναίκες μπορούν να βρίζουν, να απειλούν και να χειροδικούν και επειδή βρίσκεται απέναντί τους κάποιος άντρας αυτός δε δικαιούται ποτέ να αντιδράσει.

Βεβαίως, αν οι ίδιες γυναίκες φερόντουσαν αντιστοίχως σε μία άλλη γυναίκα, θα είχαν πιαστεί στα χέρια. Όμως ουδείς θα ενδιαφερόταν σε μία τέτοια περίπτωση.

Όταν όμως απέναντι βρίσκεται άντρας, ο άντρας πρέπει να υπομένει κάθε είδους βρισιά και εξευτελισμό δίχως τη δυνατότητα να αντιδράσει επειδή απέναντί του βρίσκεται μία γυναίκα.

Δε λέμε για χειροδικεία, πολλοί άντρες μπαίνουν στο στόχαστρο αν απλά σηκώσουν τον τόνο της φωνής τους.

Οπωσδήποτε η πλειοψηφία των θυμάτων περιστατικών βίας είναι γυναίκες. Αλλά κάποιες φορές και οι άντρες είναι θύματα. Και κάποιες φορές τα θύματα βρίσκονται στη θέση του κατηγορούμενου μόνο και μόνο επειδή είναι άντρες.

 

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

2 Σχόλια

  1. Βάσω Αθανασάκη

    Μισογυνικό το σχόλιο του φίλου και αναγνώστη σας. Συνήθως αυτοί που λένε αυτά τα επιχειρήματα αποκαλούν και τις φεμινίστριες φεμιναζί και δεν αποδέχονται τον όρο γυναικοκτονία. Όσο για την εφημερίδα σας που αισθάνεται υποχρέωση να δημοσιεύει τέτοια σχόλια τι να πω; Μάλλον το πάει για φυλλάδα στυλ Espresso, Πρώτο Θέμα που βρίσκει τρόπους να ενοχοποιεί τα θύματα και να δικαιολογεί τους θύτες.
    ΥΓ: Οταν γίνονται αναφορές σε περιστατικά βίας κατά των ανδρών μόνο σαν απάντηση σε έμφυλη βία μάλλον αυτοί που κάνουν την αναφορά δεν ενδιαφέρονται ούτε για τους άντρες ούτε για τις γυναίκες.

  2. Σπύρος Γεωργούλιας

    Είναι συχνό φαινόμενο όσοι ανήκουν σε προνομιούχες ομάδες να θεωρούν τα προνόμιά τους φυσιολογικά και έτσι μια επίθεση στα προνόμιά τους να εκλαμβάνεται σαν άδικη ενώ είναι απολύτως δικαιολογημενη. Οι άνδρες δεν αντιλαμβανονταν εύκολα την ισότητα διότι αυτό θα σήμαινε υποχώρηση από πολλές κυρίαρχες αντιλήψεις (που εξυπηρετούν τους άνδρες), έτσι νιώθουν συχνά ότι δέχονται επίθεση αλλά δεν είναι αυτό η πραγματικότητα.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις