“Κάτι δεν γίνεται σωστά σε αυτή την πόλη με τα αδέσποτα…”

Κανένα σχόλιο

Οι εθελοντές του συλλόγου « η προστασία των ζώων» με επιστολή τους αναφέρονται σε ένα περιστατικό που φανερώνει ότι κάτι δε γίνεται σωστά στα Χανιά στο ζήτημα των αδέσποτων.

Διαβάστε τι αναφέρουν:

Yπάρχει πρόβλημα με αδέσποτα ζώα σε γειτονιά των Χανίων.

"Sponsored links"

Οι κάτοικοι ζητούν από τον δήμο, με παρέμβαση και του εισαγγελέα, να δοθεί μια λύση. Τίθεται θέμα στην πενταμελή,βρίσκουμε φιλοξενία για τρία ζώα και ψάχνουμε φιλοξενίες για τα άλλα δύο,μιλάμε με τους κατοίκους για τη σταδιακή στείρωση και απομάκρυνση των ζώων.

Η υπηρεσία του δήμου, απομακρύνει έναν εκ των δύο εναπομείναντων-σκύλων για να στειρωθεί και αποφασίζει την – για αόριστο χρόνο – παραμονή του στο κτηνιατρείο χωρίς ενημέρωση της επιτροπής και προσπάθεια φιλοξενίας/υιοθεσίας…

Ενημερώνονται οι εθελοντές ότι για 15 ημέρες το ζώο βρίσκεται σε ένα κλουβί, χωρίς πλάνο για την προσωρινή επιστροφή του στην γειτονιά του. Προσφέρεται εθελοντής να φιλοξενήσει τον σκύλο στο σπίτι του και η υπηρεσία…ΑΡΝΕΙΤΑΙ!

Γιατί, λέει ο προϊστάμενος και προσυπογράφει ο αντιδήμαρχος, δεν υπάρχει απόφαση της 5μελούς…

Τόσον καιρό που δεν υπήρχε πρόγραμμα και η υπηρεσία ζητούσε βοήθεια από τους εθελοντές για την κάλυψη των κτηνιατρικών εξόδων και τη φιλοξενία,δεν τέθηκε ποτέ θέμα νομιμότητας….

Ήταν γνωστό ότι η υπηρεσία του δήμου ερμηνεύει και εφαρμόζει το νόμο κατά το δοκούν, αδιαφορώντας για τις πραγματικές λύσεις του πραγματικού προβλήματος που αντιμετωπίζουμε στα Χανιά και για την τύχη των ζωντανών πλασμάτων που καλείται καθημερινά να «διαχειριστεί». Ήταν επίσης γνωστό ότι επί δημαρχίας και …απουσίας του κ. Βάμβουκα, η υπηρεσία χάραζε την πολιτική (μπλοκάροντας κάθε ενέργεια προς θετική κατεύθυνση με τα γνωστά αποτελέσματα).

Τώρα όμως τι συμβαίνει;

Παρακολουθούμε με απογοήτευση την παραγωγή τόνων ανούσιων εγγράφων, με αποκλειστικό σκοπό την δημιουργία μιας ψευδαίσθησης διεκπεραίωσης, για να είναι η υπηρεσία «καλυμμένη».

Μήπως θα έπρεπε να ασχοληθεί κάποιος για το αν δίδεται λύση, με σεβασμό στους δημότες και στα ζώα ; Μήπως να συνεργαστεί ο δήμος επιτέλους με τους εθελοντές και τα σωματεία ; Μήπως η υπηρεσία πρέπει να εκτελεί τις αποφάσεις της δημοτικής αρχής και όχι να γίνεται το αντίστροφο;

"Sponsored links"

Εν τω μεταξύ ένας αδέσποτος τραυματισμένος σκύλος περιμένει από το Σάββατο να μπει στο χειρουργείο, δύο πιθανότατα έγκυες σκυλίτσες περιμένουν να στειρωθούν εδώ και δυο εβδομάδες γιατί στο κτηνιατρείο παραμένει ο υγιής σκύλος που προσφέραμε φιλοξενία και έχει κολλήσει το πρόγραμμα….

κ. Δήμαρχε, να ελπίζουμε σε μια αλλαγή;

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις