Κάτω από την Τουρκία και λίγο πιο πάνω από τη Βραζιλία με την εκατόμβη νεκρών οι επιδόσεις της Ελλάδας στην διαχείριση του κορωνοϊού | Πίνακας

Κανένα σχόλιο

Καθώς η πανδημία έχει εξαπλωθεί σε ολόκληρο τον κόσμο, γίνονται συζητήσεις σχετικά με το ποιες χώρες θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν καλύτερα τη χειρότερη κρίση στα συστήματα Υγείας που έχουμε αντιμετωπίσει.

Ανεπτυγμένες οικονομίες όπως οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο, που κατατάσσονται από διάφορους δείκτες πριν από το 2020 ως οι πιο προετοιμασμένες για μια πανδημία, έχουν επανειλημμένα κατακλυστεί από μολύνσεις και αντιμετωπίζουν επιστροφές σε δαπανηρά lockdown. Εν τω μεταξύ, άλλες χώρες – ακόμη και αναπτυσσόμενα κράτη – ξεπέρασαν τις προσδοκίες, με αρκετές μάλιστα να έχουν πετύχει ακόμα και την εξάλειψη του ιού εντός των συνόρων τους.

Το Bloomberg ανέλυσε τα στοιχεία για να καθορίσει τα καλύτερα μέρη που πρέπει να βρίσκεται κάποιος στην εποχή του κορωνοϊού: Πού αντιμετωπίστηκε ο ιός πιο αποτελεσματικά με ελάχιστες επιπτώσεις στις επιχειρήσεις και την κοινωνία. Η Ελλάδα βρίσκεται στην 31η θέση, χαμηλότερα ακόμα και από την Τουρκία, ενώ στην πρώτη θέση βρίσκεται η Νέα Ζηλανδία, η οποία επέβαλε lockdown στις 26 Μαρτίου πριν ακόμα καταγραφεί ο πρώτος θάνατος από τον ιό στη χώρα.

"Sponsored links"

Η ταξινόμηση βασίζεται σε δέκα κριτήρια: η αύξηση των νέων κρουσμάτων, το ποσοστό θνησιμότητας, η δυνατότητα διεξαγωγής τεστ, οι συμφωνίες για εμβόλια, η αποτελεσματικότητα του συστήματος υγείας, ο αντίκτυπος των μέτρων στην οικονομία και η ελευθερία κίνησης των πολιτών είναι κάποιες από τις μεταβλητές για τη συγκρότηση του δείκτη.

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις