Κάτω τα χέρια από τον Σαββόπουλο!

Κανένα σχόλιο

Tης Nαταλίας Χατζηαντωνίου

“Οι μεγάλοι κλέβουν, οι μέτριοι μιμούνται” είχε πει ο Στραβίνσκυ και η περίφημη φράση μεταφέρθηκε στα καθ ημάς δια στόματος Χατζιδάκι.

Που επίσης έλεγε το ίδιο.

"Sponsored links"

Τι εννοώ;

Κυκλοφορεί ένα λιβελλογράφημα του Γιάννη Ανδρουλιδάκη για το Σαββόπουλο («Ο Σαββόπουλος είναι ένας άρρωστος κλέφτης. Άρρωστος») που αποδεικνύει τις «κλοπές» του Σαββόπουλου από τον Πρεβερ μεχρι τον Ντάλα και το Ντύλαν, στοιχεία χρόνια τώρα γνωστά σε όσους ασχολούνται με τη μουσική, σε όσους ασχολούμαστε με το ρεπορτάζ.

Με τον ίδιο τόπο θα μπορούσε κάποιος να επικαλεστεί τα δημιουργικά δάνεια του Χατζιδάκι και του Θεοδωράκη και κάθε άλλου μεγάλου δημιουργού.

Και μιλώ για δημιουργικά δάνεια γιατί κι αν εγώ ή ο κύριος Ανδρουλιδάκης παραλλάξουμε ένα ποίημα του Πρεβερ ή την ατμόσφαιρα του Ντάλα και το μεταφέρουμε στα ελληνικά με μια μουσική, Σαββόπουλοι δε θα γίνουμε. 

Μπορεί λοιπόν κάποιος να έχει χίλιες ενστάσεις για τις πολιτικές επιλογές ή τις εμμονές ή την πορεία του Σαββόπουλου. 

Δεκτόν κι αυτό να το συζητήσουμε.

Αλλά για το έργο του μεγαλύτερου τροβαδούρου/ποιητή που έβγαλε μέχρι στιγμής η Ελλάδα; 

Αλήθεια θα το αποκαθηλώσετε; 

Αλήθεια;;;; 

"Sponsored links"

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ ΤΟ ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟ επαναλαμβάνω.

Και λίγο ντροπή ρε αδελφέ πια…

Λίγο ντροπή και λίγο τσίπα. 

Και επειδη ξέρω τί θα ακούσω είναι άλλο επαναλαμβάνω οι επιλογές του και άλλο το έργο του. 

Οπως επαναλαμβάνω και το εξής. 

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ ΤΟ ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟ.

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις
τι παίζει τώρα στον kritifm1015

No upcoming events for today