16.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Κίνα-κορονοϊός: Πάνω από 50 νεκροί ημερησίως, πρώτο θύμα στο Χονγκ Κονγκ

Ημερομηνία:

Οι αρχές του Χονγκ Κονγκ κατέγραψαν τον πρώτο θάνατο ασθενούς που είχε μολυνθεί από τον κοροναϊό, μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός TVB σήμερα. Πρόκειται για τον δεύτερο θάνατο που καταγράφεται εξαιτίας του 2019-nCoV εκτός της ηπειρωτικής Κίνας. Σύμφωνα με τις αρχές, ο ασθενής που υπέκυψε, 39 ετών, αντιμετώπιζε επίσης υποκείμενη πάθηση.Στην αυτόνομη περιοχή του Χονγκ Κονγκ έχουν επιβεβαιωθεί 15 κρούσματα, ανάμεσά τους και ένα στο οποίο πιστεύεται ότι ο ιός μεταδόθηκε σε αυτήν.

Ο απολογισμός των νεκρών εξαιτίας του κοροναϊού είναι πλέον 427, αν προστεθούν τα θύματα στο Χονγκ Κονγκ και στις Φιλιππίνες στα 425 που θρηνεί η Κίνα.

Δώδεκα τα κρούσματα στη Γερμανία

Δύο νέα κρούσματα του κινεζικού κοροναϊού επιβεβαιώθηκαν χθες Δευτέρα το βράδυ, ανεβάζοντας των αριθμό των ασθενών στη Γερμανία σε δώδεκα.

Πρόκειται για έναν ακόμη εργαζόμενο της εταιρίας Webasto, στην Βαυαρία, όπου την περασμένη εβδομάδα εντοπίστηκαν τα πρώτα κρούσματα έπειτα από επίσκεψη κινέζας συνεργάτιδας της εταιρίας, καθώς και για παιδί εργαζόμενου της ίδιας εταιρίας. Θετικές ήταν ήδη οι εργαστηριακές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκαν ο πατέρας του και η αδελφή του.

Τα δέκα από τα μέχρι στιγμής δώδεκα κρούσματα του κοροναϊού συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με την Webasto, η οποία στο μεταξύ έχει αναστείλει την λειτουργία της προς το παρόν.

Η εταιρία επρόκειτο να επαναλειτουργήσει αύριο, αλλά πριν από λίγες ώρες ανακοίνωσε ότι θα παραμείνει κλειστή τουλάχιστον έως τις 11 Φεβρουαρίου, όταν θα συμπληρωθούν 14 ημέρες (η περίοδος επώασης του 2019-nCoV) από το πρώτο κρούσμα.

Οι περισσότεροι από τους εργαζόμενους έχουν ήδη υποβληθεί σε εξετάσεις και τα αποτελέσματα για 143 ανθρώπους αναμένονται τις επόμενες ημέρες.

Πάνω από 1.000 μέλη του προσωπικού εργάζονται αυτές τις μέρες από το σπίτι, ενώ 20 εργαζόμενοι πήγαν σήμερα οικειοθελώς στα κεντρικά γραφεία της εταιρίας, στο Στόκντορφ της Βαυαρίας.

Ιαπωνία; 3.700 επιβάτες κρουαζιερόπολοιου σε καραντίνα

"google ad"

Οι ιαπωνικές αρχές προσπαθούν να εξακριβώσουν σήμερα την κατάσταση υγείας των 3.711 επιβαινόντων σε κρουαζιερόπλοιο που βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το Τόκιο, έπειτα από ένα κρούσμα του κοροναϊού μεταξύ των επιβατών· πρόκειται για έναν ηλικιωμένο που αποβιβάστηκε στο Χονγκ Κονγκ. Η ιαπωνική τηλεόραση μετέδωσε πλάνα πολλών αξιωματικών καραντίνας που επιβιβάστηκαν στο Diamond Princess, πλοίο κρουαζιέρας της αμερικανικής εταιρείας Princess Cruises (όμιλος Carnival Corp.), για να επαληθεύσουν την κατάσταση της υγείας των 2.666 επιβατών και των 1.045 μελών του πληρώματος.

Τα μέτρα αποφασίστηκε να ληφθούν μετά το θετικό αποτέλεσμα για την παρουσία του φονικού ιού στον οργανισμό 80χρονου επιβάτη που κατέβηκε από το πλοίο στο Χονγκ Κονγκ την 25η Ιανουαρίου. Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Ιαπωνίας Γιοσιχίντε Σούγκα ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι το πλοίο, που έφθασε στη Γιοκοχάμα (δυτικά της πρωτεύουσας), επρόκειτο να τεθεί σε καραντίνα. Μια νέα περίπου 20 ετών που ταξιδεύει μαζί με τη μητέρα της δήλωσε σήμερα στο ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο TBS ότι «ζητήθηκε από όλους τους επιβάτες να μείνουν μέσα στις καμπίνες τους εν αναμονή της υποβολής τους σε εξετάσεις για τον εντοπισμό του ιού». Διευκρίνισε ότι περιμένει μαζί με τη μητέρα της μέσα στην καμπίνα τους από χθες και ότι ακόμα σήμερα το πρωί δεν είχε καμία πληροφορία για το πότε θα εξεταστούν.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προσοχή, η Κρήτη αντιμετωπίζει «σοβαρό κίνδυνο» από επιπλέοντα ανθρώπινα …… «σκουπίδια»!!

Του Μανώλη Καπετανάκη * Βρίθει τελευταία η τοπική, εθνική αλλά...

Ελληνίδες σε θέσεις ηγεσίας

Του Γιώργου Ουρανού Θα αποτελούσε μεγάλη πρόοδο για τη χώρα...

Η άγνωστη ζωή της Αντωνούσας Καστανοπούλας (Καστανάκη)

Της Ιωάννας Σφακιανάκη «Γιεράρχη τον Γεράσιμο Κισσάμου, τον Δεσπότη, Σκαλίδη, Γιαννουδοβαρδή...