Κίνησε προσθετικά ρομποτικά μέλη με το μυαλό του | Φωτός + Βίντεο

Κανένα σχόλιο

Η κίνηση ρομποτικών προσθετικών μελών με το μυαλό έγινε πραγματικότητα στο Πανεπιστήμιο Johns Hopkins, στη Βαλτιμόρη, στο Μέριλαντ των ΗΠΑ. Ο Les Βaugh, που έχει χάσει και τα δύο του χέρια, έγινε ο πρώτος άνθρωπος που κίνησε προσθετικά μέλη με τη σκέψη του.

Το επαναστατικό επίτευγμα σημειώθηκε μετά από έρευνες στο Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Φυσικής του Πανεπιστημίου. Ο Les Βaugh είχε χάσει και τα δύο του χέρια σε ατύχημα πριν από 40 χρόνια. «Αυτό που συνέβη ήταν πραγματικά εκπληκτικό. Αποτελεί ορόσημο για την τεχνολογία προσθετικών μελών. Κατάφερε να ελέγξει ταυτόχρονα και τα δύο χέρια. Ήταν η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο», δήλωσε η Courtney Moran επικεφαλής της έρευνας.

Ο Les Βaugh είχε υποβληθεί σε εγχείρηση ώστε τα τεχνητά ρομποτικά μέλη να συνδεθούν με τα νεύρα στους ώμους του. «Με την επιτυχημένη εγχείρηση κατέστη δυνατός ο έλεγχος των ρομποτικών χεριών. Απλά σκέφτεται την ενέργεια που θέλει να εκτελέσει», σημείωσε ο χειρούργος Albert Chi.

"Sponsored links"

Στα : Επιστήμη

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις