Καθηγητές ΕΠΑΛ Ακρωτηρίου: Βρίσκουμε “μόνο κατανόηση” από το Υπουργείο Παιδείας

Κανένα σχόλιο

Μόνο κατανόηση βρίσκουν από το Υπουργείο Παιδείας οι καθηγητές του ΕΠΑΛ Ακρωτηρίου σχετικά με τη μη έγκριση δύο τμημάτων ειδικότητας της Γ’ τάξης του ΕΠΑΛ Ακρωτηρίου.

Σε σχετική ανακοίνωση – διαμαρτυρία του Συλλόγου Καθηγητών αναφέρονται τα εξής:

Επανερχόμαστε στο θέμα της μη έγκρισης δυο τμημάτων ειδικότητας της Γ’ τάξης του ΕΠΑΛ Ακρωτηρίου (Οικονομίας και Σχεδιασμού εσωτερικών χώρων).

"Sponsored links"

Ενημερώνουμε ότι όλες οι ενέργειές μας προς το Υπουργείο Παιδείας προς το παρόν έχουν βρει μόνο… κατανόηση! Στην πράξη και παρά τις ενέργειές μας δεν έχει προχωρήσει η έγκριση των τμημάτων με αποτέλεσμα:

  • οι μαθητές των τμημάτων αυτών της Γ’ Λυκείου να είναι «όμηροι» αυτής της πραγματικότητας, να μην ξέρουν τι να κάνουν σε χρονιά πανελλαδικών εξετάσεων και να βρίσκονται σε αναβρασμό.
  • το σχολείο να υπονομεύεται σοβαρά στην κρίσιμη στιγμή της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.

Διαπιστώνουμε κώφευση και έλλειψη πραγματικής διάθεσης επικοινωνίας από το Υπουργείο Παιδείας!

Δεν πρόκειται να αναφέρουμε αναλυτικά πάλι όλη τη σχετική επιχειρηματολογία μας.

Τονίζουμε όμως τα εξής:

Εμείς δεν αποδεχτήκαμε το κλείσιμο του Τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών και ουσιαστικά του σχολείου μας το 2013 από την τότε κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ. Αντίθετα συμβάλαμε με τον αγώνα μας στην επανένταξη του Τομέα στο σχολείο και άρα στη στήριξή του. Δεν πρόκειται λοιπόν να δεχθούμε ούτε τώρα όμοιες πολιτικές υπονόμευσης από ένα Υπουργείο που ισχυρίζεται ότι στηρίζει την επαγγελματική εκπαίδευση· ουσιαστικά όμως καταδικάζει μαθητές είτε στην ποινή της αλλαγής σχολικού περιβάλλοντος είτε σε αναγκαστική επιλογή  διαφορετικού προσανατολισμού στις σπουδές τους!

Είμαστε αντίθετοι με μια κακώς εννοούμενη οικονομία που:

  • οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στη μαθητική διαρροή (υπενθυμίζουμε ότι μαθητές από τα μη εγκεκριμένα τμήματα δήλωσαν ότι θα σταματήσουν το σχολείο)
  • υπονομεύει τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών
  • αποδυναμώνει το σχολείο μας.

Δηλώνουμε ότι θα αγωνιστούμε σταθερά και με αξιοπρέπεια για την έγκριση των  τμημάτων Οικονομίας και Σχεδιασμού στη Γ’ τάξη του σχολείου μας.

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΤΟΥ ΕΠΑΛ ΑΚΡΩΤΗΡΙΟΥ»

"Sponsored links"

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις