Καθηγητής Συνολάκης: Να εφαρμοστεί άμεσα το σύστημα ενημέρωσης για φυσικές καταστροφές

Κανένα σχόλιο

Είναι απαράδεκτο, ένα χρόνο μετά την τραγωδία στο Μάτι, να μην έχει προχωρήσει η λειτουργία του συστήματος 112 δήλωσε ο καθηγητής Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών του Πολυτεχνείου Κρήτης Κωνσταντίνος Συνολάκης.

Με αφορμή τη νέα τραγωδία στη Χαλκιδική που στοίχισε τη ζωή σε έξι ανθρώπους και προκάλεσε έναν αγνοούμενο και δύο σοβαρούς τραυματισμούς, καθώς επίσης και τεράστιες ζημιές στο οδικό δίκτυο και στην ηλεκτροδότηση, ο κ. Συνολάκης είπε ότι δεν ήταν δυνατόν να προβλεφθούν οι ταχύτητες των ανέμων και τα σημεία που θα χτυπούσε η κακοκαιρία, όπως επίσης και οι πλημμύρες αστραπή που έπληξαν την περιοχή.

«Ωστόσο μπορεί να υπάρξει πρόληψη των συνεπειών μεγάλων καταστροφών με την εφαρμογή του συστήματος άμεσης πληροφόρησης, με αποστολή μηνυμάτων sms σε 4-5 γλώσσες» είπε ο κ. Συνολάκης.

"Sponsored links"

«Το θέμα αυτό κακώς δεν έχει προχωρήσει εδώ και ενάμιση χρόνο και ο κ. Χρυσοχοίδης πρέπει να το κοιτάξει άμεσα», πρόσθεσε ο καθηγητής ξεκαθαρίζοντας ότι δεν ευσταθεί ο ισχυρισμός κάποιων περί προσωπικών δεδομένων.

«Ακόμα δεν είμαστε σε θέση να μπορούμε να ορίσουμε οδούς διαφυγής σε μια τέτοια περίπτωση, αλλά τουλάχιστον ας κάνουμε το αυτονόητο», είπε ο κ. Συνολάκης.

Όσον αφορά τη φύση της χθεσινής θεομηνίας, είχαμε να κάνουμε με δύο μετεωρολογικά μέτωπα τα οποία συγκρούονται. Η σφοδρότητα ωστόσο του φαινομένου είναι αυτή που προξένησε εντύπωση. Ο κ. Συνολάκης ανέφερε πως είναι πιθανό εκείνη την ώρα να σημειώθηκε κάποιος τυφώνας, ενώ αναφέρθηκε και στις πρόχειρες κατασκευές που παρατηρούνται κατά κόρον στις τουριστικές περιοχές τη θερινή περίοδο, οι οποίες κατά τη διάρκεια μιας θεομηνίας μπορεί να αποδειχθούν επικίνδυνες για τους πολίτες.

«Παρά το γεγονός ότι στην Ελλάδα έχουμε καλό αντισεισμικό σχεδιασμό, τα διάφορα παραθαλάσσια παραπήγματα και οι παράγκες είναι αυτά που δημιουργούν τους μεγαλύτερους κινδύνους. στην πλειοψηφία τους οι πρόχειρες αυτές κατασκευές είναι παράνομες» είπε ο κ. Συνολάκης και κατηγόρησε το κράτος για την αδυναμία του να εκδίδει σχετικές άδειες.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις