21.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Καιρός: Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων φαινομένων

Ημερομηνία:

Η κακοκαιρία που εκδηλώνεται στη νότια νησιωτική χώρα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες και κατά τόπους χαλαζοπτώσεις, θα συνεχιστεί και σήμερα Τετάρτη (21-10-2020), ενώ εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται σταδιακά από την Πέμπτη (22-10-2020).

Πιο συγκεκριμένα, θα επηρεαστούν:

1. Η Κρήτη μέχρι τις βραδινές ώρες της Πέμπτης.

2. Οι Κυκλάδες, κυρίως οι δυτικές, μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης.

3. Τα Δωδεκάνησα μέχρι τις πρωινές ώρες της Πέμπτης.

Για το υπόλοιπο της ημέρας, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του meteo το πολύ ενισχυμένο βόρειο ρεύμα στο Αιγαίο (επτά έως οκτώ μποφόρ), σε συνδυασμό με την τοπογραφία της Κρήτης, αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά εκ νέου τις βροχές και τις καταιγίδες στο νησί, φαινόμενα που κατά τόπους είναι πολύ πιθανό να συνοδευτούν από χαλαζόπτωση.

Βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν, επίσης, σε περιοχές της ανατολικής και νότιας χώρας, με έντονα φαινόμενα στις Δυτικές Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα. Την Πέμπτη, οι βροχές και καταιγίδες θα συνεχίσουν να εκδηλώνονται στην Κρήτη, αλλά με φθίνουσα ένταση.

Μεγάλα προβλήματα από την κακοκαιρία στην Κρήτη – Πλημμύρισαν σπίτια, καταστράφηκαν χωράφια 

Αρκετά είναι τα προβλήματα που έχουν προκαλέσει οι δυνατές βροχοπτώσεις στην Κρήτη τόσο στο Ηράκλειο όσο και στο Ρέθυμνο.

Οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε χειμάρρους, με αποτέλεσμα η μετακίνησή να γίνεται με δυσκολία σε πολλές περιοχές του Ηρακλείου, σπίτια πλημμύρισαν ενώ σε κάποιες περιοχές παρουσιάστηκαν προβλήματα ηλεκτροδότησης, σύμφωνα με το cretapost.gr.

Από το βράδυ της Τρίτης έως και το πρωί της Τετάρτης η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχτεί δεκάδες κλήσεις για άντληση υδάτων σε υπόγεια και ισόγεια σπιτιών.

Στην οδό Αρκονήσου στην Αλικαρνασσό αρκετά σπίτια πλημμύρισαν με τους κατοίκους να βρίσκονται σε απόγνωση καθώς μέσα σε λίγα μόλις λεπτά οι κόποι μίας ζωής καταστράφηκαν από την κακοκαιρία.

"google ad"

Πολλά ωστόσο είναι και τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση. Αρκετές περιοχές έμειναν χωρίς ρεύμα με τα συνεργεία να βρίσκονται επί ποδός για την αποκατάσταση των βλαβών που στις περισσότερες περιπτώσεις οφείλονταν σε πτώσεις κεραυνών.

Ανυπολόγιστες καταστροφές στο φυτικό κεφάλαιο, ιδιαίτερα σε ελαιοκαλλιέργειες προκάλεσε η έντονη χαλαζόπτωση, με τους παραγωγούς να βρίσκονται σε απόγνωση.

Η παραγωγή καταστράφηκε ολοσχερώς και τις επόμενες μέρες αναμένονται συνεργεία του ΕΛΓΑ να κάνουν αυτοψία και να καταγράψουν το μέγεθος της καταστροφής.

Χάρτης: meteo

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλέξης Χαρίτσης: Σκοτεινή υπόθεση η υποψηφιότητα Μπελέρη

Σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του ο Αλέξης...

Γκλέτσος κατά Κασσελάκη για τα… θαύματα: Τι απογοήτευση είναι αυτή

Για απογοήτευση προς το πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη έκανε λόγο ο Απόστολος...