Και η δημοτική αρχή στο Αμάρι θέλει τον “Σήφη” να παραμείνει στο Φράγμα Ποταμών για την ανάπτυξη της… οικολογικής συνείδησης

Κανένα σχόλιο

 

"Sponsored links"

Πιο αναλυτικά στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:

Όπως είναι γνωστό, στο Φράγμα Ποταμών, το οποίο ανήκει στα διοικητικά όρια του Δήμου μας, έχει δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα θέμα με την εγκατάλειψη, άγνωστο από πότε, ενός κροκόδειλου. Από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων μας την 1η Σεπτέμβρίου παρακολουθούμε με σοβαρότητα το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί αλλά και τη συζήτηση που γίνεται σχετικά με την σύλληψη και παραμονή του ζώου στην περιοχή μας.

Πιστεύουμε ότι:

  1. Το ζωντανό πρέπει να συλληφθεί, να τύχει της φροντίδας ειδικών επιστημόνων από τη μια, αλλά και από την άλλη να αποκατασταθεί η ασφάλεια των κατοίκων της περιοχής, καθώς και των επισκεπτών.
  2. Αν και εφόσον είναι επιστημονικά ορθό το ζωντανό να συνεχίσει να ζει εκτός του φυσικού του περιβάλλοντος, προτίθεμεθα σ΄αυτόν τον τόπο, που τυχαία βρέθηκε, να φιλοξενηθεί σε έναν ειδικά διαμορφωνένο χώρο ( κοντά στο Φράγμα των Ποταμών).
  3. Ο χώρος αυτός θα μπορούσε να συμπληρωθεί με χώρο παρατηρητηρίου, προβολής και ενημέρωσης της άγριας πανίδας της περιοχής Αμαρίου, κάτι που θα λειτουργεί αποτρεπτικά για παρόμοιες καταστάσεις εγκατάλειψης ζώων και θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της οικολογικής συνείδησης των επισκεπτών του.

Παρακαλούμε για τη βοήθεια σας ως προς τη λειτουργία του ανωτέρω χώρου και την παροχή όλης της απαραίτητης πιστοποίησης, και όχι μόνο, για την ουσιαστική φιλοξενία του ερπετού.

Τη Δευτέρα η απόφαση για τα ασφαλιστικά μέτρα των 9 Ρεθυμνιωτών

Να υπενθυμίσουμε ότι η απόφαση για τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν εννέα Ρεθυμνιώτες την Παρασκευή αναμένεται τη Δευτέρα ενώ σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν ο κροκόδειλος έχει εγκληματιστεί στο νέο του περιβάλλον, αποτελεί πόλο τουριστικής έλξης και ως εκ τούτου σε καιρούς κρίσης δίνει “χείρα βοηθείας” στην επιβίωση των επιχειρήσεων στη γύρω περιοχή.

Μάλιστα, όπως ανέφερε το cretalive.gr εκ μέρους των 9 στο Δικαστήριο παρουσιάστηκε ο Μάρκος Ιερωνυμάκης ο οποίος ήταν αυτός που σε νυκτερινή επιχείρηση εγκλωβισμού του κροκόδειλου από τον Ολιβιέ Μπερά, με κόρνες και μουσική ειδοποίησε τον “Σήφη” για την παγίδα.

Άξιο αναφοράς επίσης ότι στα ασφαλιστικά μέτρα τηρείται παρόμοια γραμμή με αυτή του Δήμου Αμαρίου αφού υποστηρίζεται ότι μπορεί να δημιουργηθεί ένα ασφαλές περιβάλλον για να παραμείνει ο κροκόδειλος εκεί.

 

"Sponsored links"

 

 

 

 

 

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις